Hlavní obsah

Drogbova účast na MS je hodně nejistá, v přípravě si zlomil ruku

SION

Fotbalisté Pobřeží slonoviny se zřejmě budou muset na mistrovství světa obejít bez kapitána Didiera Drogby. Hvězdný útočník Chelsea si v pátečním přípravném utkání s Japonskem ve švýcarském Sionu zlomil kost v pravé ruce a ještě dnes měl podstoupit operaci. Uvedl to mluvčí výpravy Eric Kacou, podle něhož je Drogbova účast na šampionátu v JAR nejistá. Sám hráč prý se startem již nepočítá.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Didier Drogba z Chelsea během uktání na Interu Milán.

Článek

Nejlepší střelec uplynulé sezóny anglické ligy musel již po 15 minutách vystřídat kvůli podezření na vykloubený loket. Šlo o důsledek tvrdého střetu s japonským obráncem Tuliem Tanakou a následného pádu, při kterém si přilehl ruku. Při vyšetření v nemocnici lékaři zjistili, že má Drogba ruku zlomenou.

"Má zlomeninu v pravé paži. Lékaři zatím neřekli, zda bude moci hrát na šampionátu," řekl agentuře AP Kacou. "Mám velké obavy. Přeci jen je to náš kapitán a jeden z nejlepších hráčů světa. Jeho absence by byla velkou ranou," uvedl trenér Pobřeží slonoviny Sven Göran Eriksson.

Kanonýr se šampionátem už nepočítá

Podle obránce Kola Tourého, který je Drogbovým zástupcem, již jedna z hlavních hvězd mistrovství s účastí nepočítá. "Řekl mi, že to je pro něj konec. Teď už můžeme jen čekat, co řeknou doktoři," řekl Touré. "Že je to špatné, jsme poznali už z jeho výrazu. Byl hrozně smutný. Je to velká rána," dodal.

Fotbalový svaz Pobřeží slonoviny je však přesvědčený, že Drogba se na turnaji objeví. "Určitě to není jeho konec. Bude moci hrát. Jen nevíme, jestli stihne první zápas," řekl mluvčí svazu. Francouzský deník L'Equipe přinesl názor specialisty pařížské kliniky, který se domnívá, že se Drogba může po operaci vrátit na hřiště zhruba za deset dní. "Byl by to ale velký risk, protože každý pád by mohl zranění obnovit," cituje L'Equipe svůj zdroj.

Prokletí hráčů Chelsea pokračuje

Při střetu si Drogba zřejmě zranil také třísla, s nimiž měl jít po šampionátu na operaci. Pokračuje tak v prokletí hráčů Chelsea. Kvůli zranění o start na šampionátu přišli v minulých týdnech také Michael Ballack a Michael Essien. Zatímco Ghaňan Essien se nestihl uzdravit, Ballack vypadl z německé nominace na poslední chvíli, když si v závěrečném utkání Chelsea v sezoně poranil kotník.

Trenér Eriksson se ještě nevzdává naděje, že Drogbu přeci jen bude moci využít. "Nechceme to vzdávat. Možnost tu stále je. Musíme věřit," řekl Eriksson. Podle pravidel FIFA mohou týmy v případě zranění zasáhnout do konečné nominace nejpozději 24 hodin před úvodním vystoupením na turnaji. Tím bude pro Pobřeží Slonoviny duel s Portugalskem 15. června. Eriksson tak má na vyřazení Drogby ze soupisky a zapsání jiného hráče deset dní.

Eriksson z Drogbova zranění nevinil japonského stopera Tulia. "Nechtěl nikoho zranit. Nebyl v tom úmysl. Ani to nevypadalo tak hrozně. Prostě svedli tvrdý souboj a Didier se při pádu zranil. Fotbal je kontaktní hra. Byla to zkrátka velká smůla," konstatoval švédský kouč.

Má za sebou svou životní sezónu

Také Tulio necítil vinu a popřál Drogbovi, aby šampionát stihl. "Bůh i všichni na stadionu viděli, že to byl normální střet. Doufám, že to bude dobré a dá se včas dohromady, aby turnaj stihl," řekl Tulio.

Drogba má za sebou svou životní sezónu. Během 32 zápasů, do kterých za Chelsea nastoupil, nastřílel 29 branek a získal korunu krále střelců anglické ligy. Klubu pomohl k titulu a k triumfu v Anglickém poháru, když se postaral o jediný gól ve finále.

Drogbovo místo na hrotu útoku by v případě jeho absence zřejmě zaujal Seydou Doumbia, který v této sezoně nastřílel 30 branek v dresu švýcarského celku Young Boys Bern.

Přípravná fotbalová utkání
Japonsko - Pobřeží slonoviny 0:2 (0:1). Branky: 13. vlastní Tulio, 80. K. Touré.
Francie - Čína 0:1 (0:0). Branka: 68. Teng Čuo-siang.
Lucembursko - Faerské ostrovy 0:0.
Slovinsko - Nový Zéland 3:1 (3:1). Branky: 6. a 30. Novakovič, 44. Kirm - 20. Fallon.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články