Hlavní obsah

Kouč Pobřeží slonoviny Eriksson touží na mistrovství světa narazit na Anglii

Trenér fotbalistů Pobřeží slonoviny Sven Göran Eriksson touží na světovém šampionátu v Jihoafrické republice narazit se svým týmem na Anglii, kterou vedl na předchozích dvou finálových turnajích v letech 2002 a 2006. Zkušený Švéd věří, že "Sloni" mají navzdory nejisté účasti zraněného kanonýra Didiera Drogby na to, aby postoupili až do semifinále, kde se mohou s výběrem Albionu nejdříve potkat.

Foto: Denis Balibouse , Reuters

Švédský kouč Pobřeží slonoviny Sven Goran Eriksson sleduje práci masérů při zranění největší hvězdy svého týmu Didiera Drogby.

Článek

"Když postoupíme ze skupiny, všechno je možné," prohlásil Eriksson. Pobřeží slonoviny se dostalo do jedné z nejtěžších skupin na turnaji. Postupně se utká s Portugalskem, favorizovanou Brazílií a nevyzpytatelným výběrem KLDR.

"Jsme v nejtěžší skupině ze všech. Ke všem týmům máme velký respekt, ale myslím, že i ostatní mají hodně respektu k nám. Máme dobrý tým a hodně dobrých fotbalistů," uvedl Eriksson.

Ostřílený švédský stratég se chystá na třetí mistrovství světa v kariéře. Předchozí dva turnaje strávil na lavičce Anglie, s níž pokaždé vypadl ve čtvrtfinále. Teď by se rád s Albionem setkal jako soupeř. "Byl by to vzrušující zápas," podotkl Eriksson. "Sloni" se mohou s Anglií setkat nejdříve v semifinále, a to by ještě oba týmy musely skončit na shodném místě ve svých skupinách.

Anglie může dojít do finále

Podle Erikssona má Albion na to, aby letos na šampionátu došel dál než pod jeho vedením. "Klidně mohou dosáhnout na finále, proč ne? Nebo na semifinále proti Pobřeží Slonoviny," uvedl s úsměvem. "Když nebudou mít více smůly se zraněními, mají šanci dojít až na vrchol a já budu šťastný, když se tak stane. Doufám, že Rooney zůstane fit. Myslím, že on je pro Anglii stejně důležitý jako pro nás Drogba," řekl Eriksson.

Přestože Drogba v sobotu absolvoval operaci zraněného lokte, švédský kouč se stále nevzdává naděje, že hvězdný útočník nakonec šampionát stihne. "Pořád věříme, ale je teď v nemocnici ve Švýcarsku. Nemohu říct ano, nebo ne, ale věříme. Musíme počkat, co uslyšíme od specialistů," dodal.

Reklama

Související témata: