Hlavní obsah

Španělsko - Honduras 2:0Španělé spalovali šance, přesto porazili Honduras. Villa odmítl hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Villa 1 : 0
51. Villa 2 : 0

JOHANNESBURG

Původně to měl být zápas, v němž si rozjetá španělská fotbalová mašina na světovém šampionátu jen upevní své optimistické vyhlídky. Ale po úvodní šokující prohře se Švýcarskem museli evropští šampióni v pondělním souboji s Hondurasem uspět. A povedlo se jim to, Honduras dvěma góly Davida Villy porazili 2:0. Villa mohl dát i hattrick, neproměnil však penaltu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

David Villa střílí pokutový kop, kterým mohl zkompletovat hattrick proti Hondurasu. Penaltu ale neproměnil.

Článek

Španělé začali utkání svižně. Už v sedmé minutě Villa parádně rozezvučel břevno ranou z dálky. Pak Villa z levé strany pronikl do vápna a okamžitě pálil, to však ještě nemířil přesně. Až do třetice se Villovi akce povedla na výbornou. Převzal míč, jednou kličkou před pokutovým územím setřásl prvního obránce, pak se zbavil i dalšího a v pádu zamířil parádně. Gólman si sice na míč sáhl, ale to bylo vše. Španělé se tak dočkali první trefy na turnaji.

Fotbalové MS online na Sport.cz
Španělsko - Honduras

Španělsko bylo při chuti a pokračovalo v útočení. Xavi nedosáhl na centr, Torres chvátal do šance, ale chyběl mu krok, liverpoolského forvarda pak našel centrem Ramos, ale hlavičkující Torres poslal míč do země a pak nad břevno branky Hondurasu. Pak znovu Torres pálil nad a do zatím jednočlenného klubu španělských střelců nevstoupil ani v závěru poločasu, když míč nepropasíroval přes protihráče.

Místo Torrese střílel góly Villa, který šest minut po změně stran napřáhl z osmnácti metrů a střela tečovaná Chávezem zapadla za Valladaresova záda. O chvíli později mohl třetí španělskou trefu přidat Ramos, ale jeho pumelice si cestu mezi tři tyče jen těsně nenašla.

Villa se po hodině hry mohl zařadit po bok Argentince Higuaína na čele střelecké tabulky světového šampionátu, ale odmítl zkompletovat hattrick, když zahodil penaltu. Po faulu na Navase si postavil míč, rozběhl a poslal míč těsně vedle tyče.

Brzy poté přišel na hřiště Fabregas, jemuž uvolnil místo Xavi, a mohl se bleskově zapsat mezi střelce. Po pár vteřinách se hnal do šance, kličkou se přes gólmana dostal k pohodlnému zakončení, jenže jeho ránu téměř z brankové čáry odkopl na poslední chvíli přiběhnuvší Chávez.

Další a další útoky se valily na branku Hondurasu, gól však Španělé nepřidali. Villa byl i po neproměněné penaltě blízko hattricku, ale poslední šanci v samém závěru utkání mu sebral Mendoza, který se vrhnul po míči a zablokoval Villovu střelu.

Španělsko - Honduras 2:0 (1:0)
Branky: 17. a 51. Villa. Rozhodčí: Nišimura - Sagara (oba Jap.), He Sang Čong (Korea). ŽK: Turcios, Izaguirre (oba Hond.). Diváci: 54.386.
Španělsko: Casillas - Ramos (77. Arbeloa), Piqué, Puyol, Capdevila - Jesus Navas, Busquets, Xabi Alonso, Xavi (66. Fábregas) - Villa, Torres (70. Mata). Trenér: Del Bosque.
Honduras: Valladares - Mendoza, Chávez, Figueroa, Izaguirre - Turcios (63. Núněz), W. Palacios, Guevara, Martinez, Espinoza (46. Welcome) - Suazo (83. J. Palacios). Trenér: Rueda.

Reklama