Hlavní obsah

Zpívající a tančící fanoušci Pobřeží slonoviny mají MS zadarmo

ABIDŽAN

Pět stovek fotbalových fanoušků Pobřeží slonoviny, kteří umějí tančit a zpívat, se může těšit na cestu na mistrovství světa do Jihoafrické republiky. Příznivce vybírali zástupci ministerstva sportu a vedle lístků na zápasy jim zaplatí také letenky a ubytování.

Článek

"Můžeme směle říct, že náš tým nebude v Jihoafrické republice sám," řekl agentuře Reuters Joseph Bony z komise, která měla výběr pěvecky a tanečně nadaných příznivců na starosti.

Vedle fanoušků na tribunách se tým kolem útočníka Didiera Drogby bude moci opřít také o duchovní pomoc. "Dvakrát třikrát týdně se za národní tým modlíme v posvátném lese. Budeme tak hráče podporovat až do úplného konce," prohlásil ředitel reprezentačního fanklubu Gnahouleou Emile.

Pobřeží slonoviny se pod vedením trenéra Svena-Görana Erikssona na mistrovství v JAR utká s pětinásobnými mistry světa Brazílií, Portugalskem a KLDR.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.