Hlavní obsah

Bratry Touréovy zdrtila tragédie. Jejich nejmladší sourozenec podlehl rakovině

Manchester/Praha

Tragickou informaci se po skončení čtvrtečního zápasu základní skupiny mistrovství světa proti Kolumbii dozvěděli bratři reprezentující Pobřeží Slonoviny Kolo a Yaya Touré. Jejich nejmladší sourozenec Ibrahim v tentýž den zemřel v pouhých osmadvaceti letech na rakovinu.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Záložník Pobřeží Slonoviny Yaya Touré.

Článek

Ibrahim Touré se léčil v manchesterské nemocnici The Christie, kde mu byla podávána chemoterapie. Zejména Yaya, záložník Manchesteru City, ho častokrát navštěvoval a dodával mu podporu. Ve čtvrtek ale Ibrahim svůj boj se zákeřnou chorobou prohrál.

Ibrahim byl stejně jako jeho bratři fotbalistou, v uplynulé sezóně nastupoval v libanonské lize za tým Al Safa, v minulosti působil například ve francouzském Nice nebo ukrajinském Metalurgu Doněck.

Zástupci fotbalové asociace Pobřeží slonoviny vyjádřili pozůstalým soustrast a podporu. Zároveň vyzvali všechny občany Pobřeží Slonoviny, aby se za Ibrahima pomodlili. S vyjádřením upřímné soustrasti rodině se už přidal kapitán Belgičanů Vincent Kompany, jenž s Yayou nastupuje na klubové úrovni za Citizens. „Všichni jsme touto zprávou zarmouceni. Buďte silní," napsal Kompany na svém účtu na twitteru.

Zatím není jasné, jestli Yaya s Kolem zůstanou v Brazílii, nebo se od týmu odpojí a zamíří zpátky do své vlasti. Pobřeží Slonoviny patří v tabulce základní skupiny C se ziskem tří bodů průběžné druhé místo. K postupu do osmifinále mu v závěrečném duelu skupiny proti Řecku stačí uhrát bod.

Reklama

Související témata: