Hlavní obsah

Na Maltu musíme rychle zapomenout, tvrdí kouč Bulharska Penev

Sofia

Trenér fotbalistů Bulharska Ljuboslav Penev jasnou výhru 6:0 nad Maltou v kvalifikaci o postup na mistrovství světa nepřeceňuje. Soupeř České republiky ve skupině B podle něj musí na páteční zápas rychle zapomenout a soustředit se na další boje.

Foto: Valentina Petrova, ČTK/AP

Fotbalisté Bulharska dali Maltě šestibrankový příděl.

Článek

Bulhaři, kteří museli hrát kvůli disciplinárnímu trestu za rasistické pokřiky svých fanoušků v Sofii před prázdnými tribunami, odehráli zápas s outsiderem suverénně.

"Malta vůbec není slabý tým a tak jednoznačný výsledek jsem nečekal. Bylo dobré, že jsme na začátku obou poločasů vstřelili rychlé branky," řekl po utkání Penev. "Chlapci během týdne pracovali velmi poctivě a tohle si zasloužili. Utkání zvládli výborně po taktické stránce," doplnil šestačtyřicetiletý kouč.

Druzí o bod za Itálií

Bulharsko v pěti kvalifikačních duelech neprohrálo, získalo devět bodů a v tabulce skupiny B je druhé o bod za vedoucí Itálií a o čtyři body před třetím Dánskem a čtvrtou ČR. Všichni tři konkurenti však odehráli o jedno utkání méně.

Přestože byl Penev s výkonem týmu spokojen, bere výhru nad Maltou jako splněnou povinnost a už myslí dopředu. "Tento zápas je historií a nikdo z nás kvůli němu nebude chodit s nosem nahoře. Hned od soboty se budeme připravovat na Dánsko," upozornil bývalý útočník Valencie nebo Atlétika Madrid.

Na Dány si věří

Věří, že jeho tým by mohl uspět i na hřišti skandinávského mužstva, které v pátek vyhrálo 3:0 v Olomouci a vrátilo se do hry o postup. "Můžeme být optimističtí, proti silnějšímu soupeři máme zase více možností. Musíme jet do Dánska se sebevědomím a odjíždět se vztyčenou hlavou bez ohledu na výsledek. Věřím ale, že tam můžeme vyhrát," konstatoval Penev.

Bulharsko podle něj má na to, aby se dostalo minimálně do baráže o brazilský světový šampionát. "Přál bych si vyhrát skupinu, ale jsem realista, protože Itálie je silný favorit. Všechno záleží na vývoji ostatních zápasů. Skupina rozhodně neskončila, jsou před námi důležité duely a všichni budou bojovat o možnost kvalifikace," doplnil Penev.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články