Hlavní obsah

VIDEO: Jeho veličenstvo nastupuje. Od soupeře se Messimu dostalo nezvyklé pocty

Buenos Aires

Pozdrav na úvod byl tentokrát doplněn čímsi nezvyklým. Atuallah Guerra, fotbalista Trinidadu a Tobaga, před přípravným zápasem v Buenos Aires dal najevo, jak si váží, že může hrát proti takové hvězdě, jakou je útočník Albiceleste Lionel Messi.

Poklona pro Lionela Messiho.

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Argentiny si proti Trinidadu a Tobago zastříleli.

Hvězda argentinského týmu se stejně jako další hráči zdravila se soupeři, jak to před zápasem bývá zvykem. Guerra se před fotbalovým veličenstvem nečekaně poklonil. Ve své kariéře šestadvacetiletý záložník, který hraje ve své zemi ligu za tým Central, ale zkoušel štěstí už i v Evropě - ve finském Rovaniemi - ještě neměl tu čest nastoupit proti někomu tak slavnému.

Postřehnutelným gestem to dal najevo. Messi se s Guerrou objal. V zápase už to o klanění a objímání ze strany celku z Karibiku nebylo. Argentinci přesto vcelku pohodlně dokráčeli k výhře 3:0 díky gólům Palacia, Mascherana a Maxiho Rodrígueze.

Čtyřnásobný nejlepší fotbalista světa Messi měl několik šancí, neskóroval, ale na druhém gólu měl velký podíl. Z přímého kopu trefil tyč, od níž míč přistál Mascheranovi na kopačce. „Trinidad to vzadu zavřel podobně jako některé týmy, co nás čekají ve skupině," vítal podobu přípravného duelu Messi, jenž si zahraje na šampionátu potřetí, ale na kontě má jen jediný gól. V roce 2006 ho dal Srbsku a Černé Hoře (6:0).

Argentinu ještě čeká generálka v sobotu proti Slovinsku. V Brazílii ve skupině nastoupí proti Bosně a Hercegovině, Íránu a Nigérii.

Reklama

Související témata: