Hlavní obsah

VIDEO: Parádní vlastenec! Zatloukl Jihoafričanům poslední hřebíček do rakve?

Addis Abeba

Fotbalistům Jihoafrické republiky, týmu hostitele světového šampionátu v roce 2010, zůstanou za rok brány MS v Brazílii zavřené. Téměř stoprocentně. Rozhodla o tom jejich nedělní prohra 1:2 v kvalifikačním utkání v Etiopii, o rozhodující gól se při tom postaral trefou do vlastní sítě Bernard Parker.

Vlastní gól Bernarda Parkera

 
Článek

Útočník týmu Kaizer Chiefs sice otevřel skóre zápasu ve 33. minutě, domácí o deset minut později srovnali zásluhou Getaneha Kebedeho. V 70. minutě se Parker ve vlastním pokutovém území pokoušel likvidovat centr, zavěsil se do vzduchu, ale nebezpečí neodvrátil, ba právě naopak. Prudkou hlavičkou vymetl horní růžek vlastní branky a stanovil konečný výsledek utkání.

Sny Bafana Bafana, jak se jihoafrickému reprezentačnímu celku přezdívá, o účasti na světovém šampionátu v Brazílii se rozplývají. V tabulce ztrácejí na vedoucí Etiopii kolo před koncem pět bodů a ve hře je může udržet pouze verdikt od zeleného stolu.

FIFA totiž začala prošetřovat případ údajného neoprávněného startu Manyahile Beyeneho v Botswaně. Etiopský záložník měl totiž neměl do zápasu zasáhnout po dvou žlutých kartách, které dostal v předchozích zápasech s Jihoafrickou republikou a domácím souboji s Botswanou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.