Hlavní obsah

VIDEO: Řekne se Arménie. Ale kvalita tam je, upozorňuje Suchý

Stoprocentní bodový zisk. Jiný výsledek z pátečního kvalifikačního duelu s Arménií čeští fotbalisté neberou. Bílkův soubor je před utkáním jasným favoritem, byť Arméni dokázali šokovat na půdě Dánska výhrou 4:0. Cenné rady o soupeři může poskytnout obránce Marek Suchý, který v moskevském Spartaku kope hned se dvěma arménskými oporami.

Rozhovor s obráncem Markem Suchým před utkáním s Arménií.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

"Řekne se Arménie, ale kvalita tam je. Já to dobře vím, protože mí spoluhráči ze Spartaku - Movsisjan a Özbiliz - patří k pilířům z arménského nároďáku," hlásí Suchý před důležitým utkáním, v němž pouze výhra může uchovat naději na baráž o MS v Brazílii.

V úvodním střetnutí v Jerevanu Češi jednoznačně zvítězili 3:0 a Suchý má dění na hřišti doteď v živé paměti. "Na papíře vypadá výsledek 3:0 hezky, ale bylo to těžké utkání a dobře víme, že nás nečeká nic lehkého. Já jsem střídal na konci první půle zraněného Sivoka. V úvodu druhé části jsme dali gól, pak se museli bránit tlaku, v závěru jsme ale výhru pojistili dvěma brankami," vzpomíná reprezentační bek.

Důrazným varováním pro české fotbalisty je šokující výhra Arménie v Dánsku, kde deklasovala domácí celek 4:0. "Asi jim víc vyhovuje hrát venku, mají rychlostně dobře vybavené hráče a dokážou zahrozit z brejků. Když si tohle pohlídáme, tak věřím, že uspějeme. Navíc nemají tak silnou obranu," dodal Suchý.

Poslední domácí duel v kvalifikaci o mistrovství světa, které v příštím roce pořádá Brazílie, čeká české fotbalisty v pražském Edenu v pátek od 18 hodin. Češi nutně potřebují tři body, aby si uchovali naději na druhé místo ve skupině B, které osmi z devíti evropských týmů na druhých pozicích zajistí postup do baráže. Zatím jsou Češi třetí s jednobodovým odstupem od Bulharů. Vstupenky na zápas s Arménií jsou stále v prodeji prostřednictvím sítě Ticketportal.

Reklama

Související témata: