Hlavní obsah

Belgie - Tunisko 5:2Belgie rozstřílela dalšího soupeře a je krok od postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hazard (penalta) 1 : 0
16. Lukaku 2 : 0
18. Bronn 2 : 1
45. Lukaku 3 : 1
51. Hazard 4 : 1
90. Batshuayi 5 : 1
90. Chazrí 5 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Belgie rozdrtili ve svém druhém utkání ve skupině na světovém šampionátu v Rusku Tunisko 5:2 a jsou krok od postupu. Zápas v Moskvě rozhodli dvěma góly Eden Hazard a Romelu Lukaku, který se se čtyřmi brankami na turnaji dotáhl na nejlepšího střelce Portugalce Cristiana Ronalda. Pátou branku favorita přidal Michy Batshuayi, za africký celek se prosadili Dylan Bronn a Vahbí Chazrí.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Kapitána belgického výběru Edena Hazarda (vpravo) se snaží zastavit Dylan Bronn z Tuniska.

Článek
Fotogalerie

Belgičané navázali na úvodní vítězství 3:0 nad Panamou a znovu vyhráli o tři góly. V neděli mohou slavit s předstihem svůj druhý postup do osmifinále na MS po sobě, pokud Anglie neprohraje s Panamou. Naopak Tunisko, které vstoupilo do turnaje prohrou 1:2 s týmem Albionu až gólem v nastavení, je na pokraji vyřazení a o šanci na vyřazovací boje přijde v případě jakéhokoliv bodového zisku Anglie.

V posledním utkání skupiny Belgie ve šlágru změří síly s Anglií a Tunisko po dvou porážkách bude usilovat o první bodový zisk na šampionátu v Rusku v souboji s Panamou.

Belgičané od úvodu potvrzovali roli favoritů a v šesté minutě šli do vedení. Síám bin Júsif na hranici vápna podkopl Hazarda a faulovaný hráč z penalty, kterou ještě rozhodčímu potvrdil videozáznam, otevřel skóre.

Byl to třináctý pokutový kop na šampionátu, sudí tak v Rusku nařídili už stejný počet penalt jako za celé minulé MS. Zároveň i v 27. utkání na turnaji v Rusku padl gól, což je rekord všech mistrovství.

V 16. minutě vedla Belgie už o dvě branky. Mertens potáhl středem hřiště balón, přihrál Lukakuovi a ten se prosadil přízemní střelou ke vzdálenější tyči. Tunisané se však nevzdali a hned za dvě minuty po přímém kopu hlavou zaznamenal premiérový reprezentační gól Bronn.

Tunisané dostali gól do šatny

Africkému celku zkomplikovala situaci dvě vynucená střídání zraněných obránců a těsně před pauzou bylo s Tunisany ještě hůř. Meunier ve třetí minutě nastavení kolmicí našel Lukakua a ten jemně přehodil brankáře.

Útočník Manchesteru United navázal na dvě trefy v zápase s Panamou a stal se prvním hráčem od Diega Maradony v roce 1986, který na MS vstřelil aspoň dva góly ve dvou zápasech po sobě. Zároveň se Lukaku se sedmi brankami posunul do role nejlepšího belgického střelce z velkých turnajů.

Šest minut po pauze poslal do dalšího úniku tentokrát Alderweireld Hazarda a i druhý z belgických kanonýrů dal po kličce brankáři druhý gól v utkání.

Nad stadiónem se pak hustě rozpršelo a střelcům na chvíli zvlhl prach. Střídající Batshuayi zahodil tři tutovky a na 5:1 zvýšil až zblízka v 90. minutě. Belgie tak osmým gólem na turnaji vyrovnala domácí Rusko. V závěru nastavení už jen snížil křížnou střelou Chazrí.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina G:
Belgie - Tunisko 5:2 (3:1)
Branky: 6. z pen. a 51. E. Hazard, 16. a 45.+3 Lukaku, 90. Batshuayi - 18. Bronn, 90.+3 Chazrí. Rozhodčí: Marrufo - Rockwell (oba USA), Zumba (Salv.) - Geiger (video, USA). ŽK: Sasí (Tun.). Diváci: 44 190.
Belgie: Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco - Mertens (86. Tielemans), Lukaku (59. Fellaini), E. Hazard (68. Batshuayi). Trenér: Martínez.
Tunisko: Bin Mustafá - Bronn (24. Naggúz), S. bin Júsif (41. Binaluání), Maríá, A. Maalúl - Chauí, Schirí, Sasí (59. Slití) - F. bin Júsif, Chazrí, Badrí. Trenér: N. Maalúl.

Reklama

Související témata: