Hlavní obsah

Chlapci, a gól dát umíte...? Krejčí bere za své, aby ofenzíva vymazala hrozivou nulu

Ostrava

Zlá doba. V bitvách o postup na světový šampionát v Rusku odehráli již 180 minut, ale gól nevstřelili žádný. Česká fotbalová reprezentace ještě nikdy žádnou kvalifikaci s tak bídnou efektivitou nezahájila. Teď se jí navíc postaví ve Vítkovicích jako třetí soupeř Ázerbájdžán, tedy tým, který nepokrytě jen betonuje a třeba Norsko dokázal v sobotu porazit díky jediné střele na branku...

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Záložník české reprezentace Ladislav Krejčí na pondělní tiskové konferenci před kvalifikačním duelem s Ázerbájdžánem.

Článek
Fotogalerie

Defenzíva v Německu neobstála, Češi v Hamburku třikrát inkasovali. Teď se role mění, pod tlakem bude ofenzíva. Aby národní tým už konečně skóroval a zvítězil, jinak může být kvalifikace ztracená dřív, než vlastně začala.

„V prvním zápase proti Severnímu Irsku jsme šance měli, ale nedokázali je proměnit. V Německu jich nebylo tolik, kolik jsme si představovali. My ofenzivní hráči se musíme zlepšit, abychom branky dali," bere za své Ladislav Krejčí, legionář z italské Boloni.

Velký taktik Prosinečki

Na mistrovství světa v roce 2018 do Ruska postoupí přímo jen vítězové skupin, osm nejlepších celků z druhých příček čeká baráž o zbylá čtyři místa. Z toho plyne, že Češi jsou již po dvou zápasech se ziskem jediného bodu pod velkým tlakem.

„Jednoznačně si uvědomujeme, že do třetice už musíme. Chceme zápas zvládnout vítězně," ujišťuje Krejčí. Sám nečekal, že vedle mistrů světa z Německa bude mít právě Ázerbájdžán po dvou zápasech ve skupině C plný počet bodů.

„Jsem překvapený, svědčí to o jejich kvalitě. Z videa je znát, že mají velice dobrý obranný blok a nepříjemné kontry. To jsou pro ně asi dvě charakteristické věci. Tomáš Sivok zná jejich trenéra Prosinečkiho z Turecka a říká o něm, že je velký taktik. Nezbývá, než s ním souhlasit," přemítá Krejčí, který by měl soupeřův beton rozleptávat z levého křídla.

Zápas se hraje v Ostravě-Vítkovicích v úterý od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne kvalifikační duel MS mezi Českem a Ázerbájdžánem?
Vyhraje Česko
52,5 %
Ano, zápas skončí remízou
15,3 %
Zvítězí Ázerbájdžán
32,2 %
Celkem hlasovalo 15446 čtenářů.

Reklama

Související témata: