Hlavní obsah

Fotbalisté Tuniska přišli na MS o brankářskou jedničku, ztrátu hlásí i Korejci

Moskva

Fotbalisté Tuniska přišli na mistrovství světa o brankářskou jedničku Muizze Hasana. Třiadvacetiletý gólman si z pondělního úvodního utkání s Anglií, které africký celek prohrál 1:2, odnesl vykloubené rameno. Na šampionátu už si nezahraje ani korejský obránce Pak Ču-ho. Jednatřicetiletý fotbalista si v pondělním utkání se Švédskem, které asijský celek prohrál 0:1, poranil stehenní sval a bude se léčit zhruba tři týdny.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Fotbalisté Tuniska přišli na mistrovství světa o brankářskou jedničku Muizze Hasana. Ten je zraněný.

Článek

Hasan se zranil už v páté minutě zápasu ve Volgogradu po srážce s Jessem Lingardem. Poté sice ještě zůstal na hřišti a dokonce si připsal i dobrý zákrok proti hlavičce Johna Stonese, ale poté ho překonal Harry Kane. V 15. minutě už musel střídat a v brance ho nahradil Fárúk bin Mustafá.

Hasan, který v uplynulé sezóně působil v druholigovém francouzském Chateauroux, na sebe v přípravných zápasech před šampionátem upozornil opakovaným předstíráním zranění kvůli tomu, aby se spoluhráči mohli během ošetřování po západu slunce občerstvit po celodenním půstu v rámci ramadánu.

Korejci přišli o obránce

Pak Ču-ho se zranil v prvním poločase, když se po nepřesné přihrávce snažil udržet míč ve hřišti. Na trávníku ho nahradil Kim Min-u, který posléze zavinil penaltu, z níž Švédové rozhodli o vítězství. Pak Ču-ho podle agentury Reuters zůstane s týmem, ale další zápasy ve skupině proti Mexiku a obhájcům titulu z Německa už bude pouze sledovat jako divák.

Reklama

Související témata: