Hlavní obsah

Henderson prý bude Pickfordovi celoživotním dlužníkem

Anglický fotbalista Jordan Henderson bude celoživotním dlužníkem kolegy z reprezentace Jordana Pickforda, který ho zachránil při penaltovém rozstřelu v osmifinále mistrovství světa s Kolumbií. Zatímco záložník Liverpoolu svou penaltu neproměnil, gólman konkurenčního Evertonu donutil soupeře dvě penalty zahodit a vychytal tak postup do čtvrtfinále.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Jordan Henderson (vpravo) neuspěl při své penaltě v osmifinále MS proti Kolumbii. Angličané i přesto nakonec slavili postup.

Článek

Henderson jako jediný z Angličanů v rozstřelu selhal a v tu chvíli se zdálo, že bude pokračovat prokletí, protože Anglie dosud žádný z rozstřelů na MS nevyhrála. Jenže Pickford nejprve donutil protihráče trefit břevno a následně skvěle vychytal Carlose Baccu a zajistil Anglii triumf.

"Bál jsme se nejhoršího, ale Jordan to skvěle zachránil. Děkoval jsem mu, ale nikdy mu nemohu poděkovat dostatečně. Navždy budu jeho dlužníkem," řekl Henderson, který pochází stejně jako Pickford ze Sunderlandu. "Říkal, že Mackemové (přezdívka pro obyvatele Sunderlandu) drží při sobě," dodal.

Henderson svou penaltu kopl k tyči, jenže brankář David Ospina vystihl stranu a byl u tyče včas. "Asi to bylo v ideální výšce pro brankáře. Příště to musím dát výš nebo níž. Klidně půjdu příště kopat znovu, ale pochopím, pokud trenér vybere někoho jiného," uvedl Henderson.

Reklama

Související témata: