Hlavní obsah

Jarolím převrátil sestavu, již po třech zápasech ale řeší, co dál

Ani sedm změn proti utkání v Německu nepomohlo. Čeští fotbalisté neporazili ani Ázerbájdžán a po bezbrankové remíze jim postup na MS v Rusku povážlivě brzy utíká mezi prsty. „Je to zklamání, ale jsme v procesu, kdy se tvoří nové mužstvo. Když hráče neuvidíme, tak těžko můžeme říct, jestli se s nimi dá počítat nebo ne. O místo v sestavě si řekli a teď je na nás, co dál,“ kaboní se trenér Karel Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Jarolím během utkání kvalifikace MS 2018 proti Ázerbájdžánu.

Článek
Fotogalerie

Karel Jarolím po zápase s Ázerbájdžánem.

Theo Gebre Selassie a jeho pohled po utkání.

Tři zápasy nejen bez výhry, ale dokonce bez jediného vstřeleného gólu. To je tristní vstup do kvalifikace.

„Do zápasu jsme nevstoupili špatně, měli jsme nějaký záměr jak na soupeře a bohužel tam byly fáze, kdy jsme situace řešili zbrkle a nedokázali je zužitkovat," líčí kouč Karel Jarolím.

„Soupeř byl dobrý do obrany, ale přesto si myslím, že situace, abychom zápas alespoň jednou brankou rozhodli, jsme měli. Musíme se oklepat a připravit se na zápas s Norskem," říká Jarolím.

Není lídr, chybí osobnosti

Tým nemá ani sebevědomí, ani osobnosti. „Sebevědomí bychom přitom mít měli, vždyť české kluby si dobře vedou v evropských pohárech. A myslím, že pořád máme lepší hráče než Ázerbájdžán. Musíme to ovšem potvrdit," kaboní se brankář Tomáš Vaclík.

Mužstvo momentálně nemá žádného lídra, který by ho strhl k lepším výkonům a výsledkům. „Chybí nám hráč typu Rosického. A když je zraněný Darida, hodně odpovědnosti na sebe bere Dočkal. Hráči nám rostou, takže pevně věřím, že i lídry brzy najdeme," doufá Vaclík.

Měli moc málo nápadů

Ani letenský záložník ovšem nic zvláštního nevymyslel. „Abychom dávali góly, tak potřebujeme větší kvalitu, než jsme předvedli. S takovým soupeřem bychom si měli tři čtyři ložené šance vytvořit, ale bohužel se to nepovedlo. Začátek byl celkem vydařený, je škoda, že jsme nedali gól, to by hodně pomohlo," lituje Bořek Dočkal.

„Jak soupeř získal půdu pod nohama, dovolil si víc. Chyběla nám kvalita a kreativita udělat něco překvapivého. Soupeř byl zalezlý v osmi lidech a my jsme neměli dost nápadů, abychom je překonali. Dva body jsou velmi málo, ale ještě není konec. Navíc to neznamená, že neporazíme Nory, protože to bude jiný soupeř, jiný zápas. Ale jestli chceme na mistrovství světa, tak bychom Ázerbájdžán doma porazit měli," shrnuje Dočkal.

Ani středem, ani ze stran...

Ani útočník z italské ligy se neprosadil. „Vstup do zápasu jsme měli dobrý, dostali se do tlaku. Toho jsme měli využít a pak by to bylo snazší. Je pravda, že centrů do vápna moc nebylo, bylo to těžké, protože to ve středu dobře zhušťovali. A to stejné se jim dařilo, i když jsme hru roztáhli do stran," uznává Patrik Schick.

Reklama