Hlavní obsah

Je to zlé, ale ztracené ještě ne, shodují se reprezentanti

Ostrava

Situace, do které se fotbalový národní tým po ostravské remíze 0:0 s Ázerbájdžánem dostal, je nezáviděníhodná. Za tři zápasy Česko nedalo gól a v tabulce kvalifikační skupiny je předposlední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozmrzelí čeští reprezentanti (zleva): Jakub Brabec, Ladislav Krejčí a Tomáš Sivok.

Článek

„Utíká nám to," odtušil gólman Tomáš Vaclík. „Ale pořád si myslím, že kvalitu máme, že to ještě zlomíme. Tenhle tým se tvoří nově, je tady hodně hráčů, včetně mě, co nehráli v minulé kvalifikaci. Potřebovali bychom se chytit, abychom se odrazili k lepším výsledkům," řekla současná reprezentační brankářská jednička.

Sám proti Ázerbájdžánu moc práce neměl, zpovzdálí tak sledoval marné dobývání protivníkovy branky. „Stačil by jeden šťastný gól. Potom by to s nás spadlo," přemítal Vaclík a jeho parťák z útoku Milan Škoda se přidal: „Ázerbájdžánce jsme přehrávali, celý první poločas jsme na nich leželi a byli na šestnáctce snad v devíti. Těžko jsme se přes ten blok dostávali. Znovu jsme nedali gól, takže je to pro všechny velké zklamání," vykládal útočník Slavie Praha.

Právě on mohl utkání zlomit, dvě velké šance ale zahodil. „V té první jsem to měl bohužel na levou nohu. Měl jsem to dát bodlem, takhle jsem to poslal přímo brankáři do rukavic. Ta druhá v závěru byla ale ještě větší, bohužel jsem to hlavou poslal někam na tribunu. Byl jsem na sebe pořádně naštvaný," líčil Škoda.

I přes nečekanou ztrátu věří, že kvalifikaci tenhle tým ještě může zvládnout. Musí se ale naučit vypořádat se s tlakem lépe, než doposud. „Už před tímto zápasem jsme trochu cítili, že musíme. I když jsme si to nechtěli připouštět, není to úplně lehké a bohužel se nám nepovedlo se s tím vyrovnat. Dva body po třech zápasech je zlé, ale zápasů nás čeká ještě dost a věřím, že v dalších zápasech uspějeme," uvedl Škoda.

Ani debutant v reprezentaci Lukáš Droppa zbraně neskládá, větší šance ale podle něj tento tým bude mít až v dalším cyklu a kvalifikaci na evropský šampionát. „Ten tým je mladý a teprve se dává dohromady. Za dva tři roky vyspěje a vrcholem pro něj může nadcházející mistrovství Evropy. Ani parta okolo Pavla Nedvěda nevyhrávala hned, tohle může být zase dobrá generace," upozornil Droppa.

Porazí čeští fotbalisté v dalším kvalifikačním duelu MS 2018 doma Norsko?
Ano
38,9 %
Ne
61,1 %
Celkem hlasovalo 2211 čtenářů.

Reklama