Hlavní obsah

Messi i Ronaldo na MS končí! Francie a Uruguay jdou do čtvrtfinále

nov, dosSport.cz
Aktualizováno

Těžko mohla vyřazovací část fotbalového mistrovství světa v Rusku začít líp! První osmifinále nadchlo, bylo strhující přestřelkou plnou obratů ve skóre. Francie ve střetu velikánů porazila Argentinu 4:3, takže Messi a spol. jedou domů. Ve čtvrtfinále se Francie utká s Uruguayí, která porazila Portugalsko 2:1. S šampionátem se tak loučí dvě obrovské hvězdy, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo a jeho Portugalci končí...

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Francie se stali prvními čtvrtfinalisty MS, v atraktivním utkání přestříleli Argentinu 4:3. Dvěma góly a skvělým výkonem zazářil Mbappé.

Lepší první osmifinálový zápas si fanoušci snad ani přát ani nemohli! První poločas (1:1) až tak zajímavý nebyl, ale druhé dějství přineslo velkolepé představení. Nejprve se Argentina v jeho úvodu po gólu Mercada dostala do vedení 2:1 a nikdo nečekal, že přijdou ještě čtyři přesné zásahy. Nejdřív se parádní trefou podařilo na 2:2 vyrovnat Pavardovi a od tohoto momentu již Francie začala dominovat. Od 64. po 68. minutu přišly velké chvíle Mbappého, který dvakrát skóroval a poslal Francii do vedení 4:2! Argentina se pak už jen marně o něco pokoušela a gól na 4:3 v nastaveném čase z kopačky Agüera už přišel pozdě.

Francie postupuje do čtvrtfinále a vicemistr světa z Argentiny na světovém šampionátu v Rusku končí už v osmifinále.

Uruguay vyřadila góly Cavaniho mistry Evropy

Fotbalisté Uruguaye se stali druhými čtvrtfinalisty. Jihoamerický celek porazil v osmifinále úřadující evropské šampiony Portugalce dvěma góly Edinsona Cavaniho 2:1 a mezi nejlepších osm týmů na MS postoupil po osmi letech.

Cavani na stadiónu v Soči v sedmé minutě otevřel skóre hlavičkou a v 62. minutě rozhodl technickým obstřelem ke vzdálenější tyči. Na 1:1 srovnal o sedm minut dříve Pepe.

Uruguay se ve čtvrtfinále utká s Francií a bude usilovat o první postup do semifinále MS od roku 2010, kdy skončila čtvrtá. Portugalsko naopak prohrálo v základní hrací době teprve druhý z posledních 33 soutěžních zápasů a na třetí postup do čtvrtfinále nedosáhlo.

MS ve fotbale - osmifinále:
Francie - Argentina 4:3
Branky: 64. a 68. Mbappé, 13. z pen. Griezmann, 57. Pavard - 41. Di María, 48. Mercado, 90.+3 Agüero
Uruguay - Portugalsko 2:1
Branky: 7. a 62. Cavani - 55. Pepe

Reklama