Hlavní obsah

Můžeme hrát ještě lépe, tvrdí Lukaku po historické výhře Belgie

Moskva

Přestože fotbalisté Belgie poprvé v historii vstřelili na mistrovství světa v jednom utkání pět branek a po výhře 5:2 nad Tuniskem jsou krůček od postupu, autor dvou gólů Romelu Lukaku stejně jako trenér Roberto Martínez našli ve výkonu značné rezervy. Věří, že už v závěrečném duelu skupiny proti Anglii budou hrát "Rudí ďáblové" ještě lépe.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Romelu Lukaku slaví gól v síti Tuniska.

Článek

"Je důležité, že jsme hráli lépe než v předchozím zápase s Panamou (3:0). To jsme chtěli. Ale stále to může být z naší strany lepší. Potřebujeme hrát s lepšími soupeři, proti Anglie to stále musí být ještě lepší," řekl po zápase Lukaku.

Útočník Manchesteru United navázal na dvě branky z úvodního duelu na mistrovství proti Panamě a dotáhl v čele střelecké tabulky turnaje Portugalce Cristiana Ronalda. Zároveň se stal prvním hráčem od Argentince Diega Maradony z roku 1986, který se na světovém šampionátu trefil ve dvou zápasech po sobě dvakrát.

"Všichni ofenzivní hráči dnes dokázali přinést něco extra, i ti, co střídali. A obránci také přispěli. Z týmového pohledu se stále zlepšujeme," pochvaloval si Lukaku.

Snad nic vážného

Střídal už v 59. minutě poté, co si nechal ošetřit patu. "Mohl jsem okamžitě odejít ze hřiště, ale chtěl jsem to zkusit. Nemělo by jít o nic vážného, uvidíme zítra, co řekne fyzioterapeut," uvedl Lukaku.

Pětadvacetiletý útočník si 40. gólem vylepšil statistiky coby nejlepší reprezentační střelec belgické historie. V posledních 11 utkáních za národní tým si připsal úctyhodných 15 branek.

"Samozřejmě Romelu se snaží dát, co nejvíc branek jde. Ale ne úplně za každou cenu. Umí vybrat správné řešení, dobře reaguje na situace. Má správný přístup a dobře brání. Potvrzuje svůj talent," řekl kouč Martínez.

I on je přesvědčen, že Belgie bude hrát ještě lépe. "Můžeme být lepší v mnoha věcech. Je třeba si uvědomit, že nám seděla hra Tuniska, které od úvodu hrálo na vítězství a presovalo, takže tím nechávalo některé naše hráče v situacích jeden na jednoho," mínil Martínez.

"V některých chvílích jsme tolik nekontrolovali balon. Za dvoubrankového vedení jsme měli některé věci pokrýt lépe. Stále se vyvíjíme, ale tým je v dobrém rozpoložení," dodal španělský trenér.

Reklama

Související témata: