Hlavní obsah

Při zahajovacím ceremoniálu MS zazpívá Robbie Williams

Hlavní hudební hvězdou zahajovacího ceremoniálu fotbalového mistrovství světa v Rusku bude britský zpěvák Robbie Williams. Spolu s ním vystoupí před čtvrtečním úvodním výkopem zápasu mezi Ruskem a Saúdskou Arábií na moskevském stadionu Lužniki ruská sopranistka Aida Garifullinová. Fotbalovou hvězdou slavnosti má být brazilská legenda Ronaldo.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Robbie Williams při charitativním utkání v Manchesteru.

Článek

"Jsem nadšený, že mě čeká tak výjimečné vystoupení. Ve své kariéře jsem toho zažil hodně, ale zahájit mistrovství světa na stadionu pro 80 tisíc lidí a před zraky milionů dalších fanoušků u obrazovek, to je dětský sen," citují Williamse oficiální stránky FIFA. "Rád bych všechny fanoušky pozval na nezapomenutelnou show," dodal zpěvák, který v roce 2006 prodal za jediný den 1,6 milionu lístků na turné, což je světový rekord.

Ceremoniál začne půl hodiny před úvodním výkopem, tedy v 15:30 SEČ. Vedle popové hvězdy Williamse vystoupí i operní pěvkyně Garifullinová. "Nikdy jsem si nepředstavovala, že budu součástí tak velké oslavy. Je to jako sen," řekla sólistka Vídeňské státní opery.

Režisérem je Felix Michajlov, který už řídil ceremoniály při losování šampionátu a postará se i o závěrečnou show před finále 15. července.

Reklama

Související témata:
Robbie Williams