Hlavní obsah

Přijde změna v brance. Jarolím navnadil Koubka s Pavlenkou

Praha/Baku

Žádné velké změny v sestavě během závěru neúspěšné kvalifikace nečekejte. Mezi tyčemi k ní ovšem dojde. „Pavlenka i Koubek se tlačí na pozici jedničky. Možná by si šanci zasloužili, uvidíme...“ naznačil trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím při zveřejnění nominace. „Do hry by se měl dostat jeden z brankářů, kteří zatím ve skupině nechytali. A nejspíš i jeden nový hráč do pole,“ hodil kouč před odletem do Baku rukavici především náhradním gólmanům, kteří až dosud kryli záda Tomáši Vaclíkovi.

Ve Francii si pořád ještě zvykám, přiznává brankář Tomáš KoubekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Česká fotbalová reprezentace odletěla do Ázerbájdžánu k předposlednímu kvalifikačnímu duelu

Jan Sýkora a jeho návrat do národního týmu

Nováček ve fotbalové reprezentaci Šimon Falta

Turbulence ve fotbalovém životě Václava Kadlece. Nedávno nebyl ani v sestavě Sparty, teď se vrací do reprezentace

Jsem šťastný, že zase hraju, říká Antonín Barák

Brankář Basileje byl jednou z mála jistot, kterou Češi v marném boji o světový šampionát měli. Poslední zápas v Severním Irsku ovšem Vaclíkovi nevyšel a vyvstala otázka, zda nezkusit také někoho jiného. Vždyť Jiří Pavlenka jako mistr české ligy se Slavií chytá od léta v Brémách bundesligu a Tomáš Koubek jen chvíli po něm zamířil ze Sparty v Čechových stopách do francouzského Rennes.

„Tomáš přece podával v celé kvalifikaci skvělé výkony a díky němu jsme měli do poslední chvíle šanci a mohli v Belfastu hrát o postup," zastává se kolegy dost důrazně Tomáš Koubek. „Z Basileje má spoustu zkušeností s Ligou mistrů, což je nejlepší soutěž. A v ní moc hráčů nemáme... My s Jirkou teprve získáváme zkušenosti," dodává.

Vaclíka nikdo neodepisuje

Čechova nástupce Vaclíka zatím samozřejmě nikdo neodepisuje. „Sestava není otázka pro nás. Domluva o nominaci do zápasů zatím není, teprve se uvidí. Já se cítím v Brémách dobře a dělám maximum, abych mohl chytat i za reprezentaci," líčí Jiří Pavlenka.

V Německu se každopádně chytil. V posledních dvou kolech vychytal Brémám bezgólové remízy s Freiburgem a v Hamburku. „Konečně mají zeleno-bílí pořádnou brankářskou jedničku," chválí českého gólmana server bundesliga.com. „Já si to ještě tolik nepřečtu, co se o mě v Německu píše," zůstává Pavlenka s úsměvem nad věcí.

Jeho konkurent zase ve Francii vylepšuje hru nohama. „Trenér mě nabádá, abych hrál vysoko za obranou jako libero. Jde o světový trend, chci se ho naučit," ujišťuje Koubek.

Zápas v Baku se hraje ve čtvrtek od 18:00 SELČ. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama