Hlavní obsah

Ruští komáři brali anglické hvězdy útokem. Nepomohly ani postřiky z helikoptéry

Volgograd/Praha

Až nastavený čas duelu s Tuniskem přinesl pro anglické hvězdy vysvobození ze všech nepříjemností a údajných křivd, kterými si museli dosud na fotbalovém MS projít. Trable pro hráče Albionu začaly už na hotelu.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Anglický snajpr Harry Kane se probíjí tuniskou obranou.

Článek

Jakmile dorazili do Hilton Garden Hotelu v centru Volgogradu, jejich ubytovací zařízení vzali útokem krvežízniví komáři. Reportér stanice Sky Sport Kaveh Solhekol se přes twitter přiznal, že musel přerušit živý vstup, aby se uchránil před dotěrným hmyzem. Zároveň popisoval, jak se Rusové snaží řešit problém rozprašováním insekticidů z helikoptér.

Výzkumnice z National Geographic Lauren Cullerová varovala svěřence Garetha Southgatea, že tito komáři nemají v arktických oblastech mnoho živočichů, na které by se mohli přisát. „A jakmile nějakého najdou, jsou zuřiví. Jsou neodbytní, nedají pokoj, prostě neustále útočí," uvedla.

Komáři se neuklidnili ani těsně před pondělním zápasem. Danny Welbeck, Raheem Sterling, Trent Alexander-Arnold či Jesse Lingard viditelně sváděli s otravným hmyzem náročné bitvy. Poslední jmenovaný se při snaze vyhnat komára z oka málem skácel k zemi.

V nesnázích pomohli rozhodčí, kteří rozdali hráčům repelenty. A ti jejich využitím rozhodně nešetřili. Trable ostrovních hvězd se velmi rychle staly i terčem vtípků na sociálních sítích.

Nepříjemnosti Angličanů nevzaly za své ani v zápase. Navzdory rychlému vedení, Tunisané ještě do poločasu z penalty srovnali. Favorit se následně marně rozčiloval, že se měly pískat i penalty v jeho prospěch.

Když už to ale vypadlo, že prokletý den skončí dalším z řady ostudných výsledků Albionu, přišlo konečně vykoupení. V nastaveném čase kapitán Harry Kane svým druhým gólem v utkání vystřelil Anglii výhru.

Reklama

Související témata: