Hlavní obsah

Šílený nápad s ruskou Ladou? Islanďané ho kvůli MS stejně zrealizovali

Volgograd/Praha

Když v soutěži jedné cestovní agentury vyhrál v Rusku vyráběný modrý terénní automobil Lada Niva, napadlo třicetiletého Islanďana Kristbjorna Hilmiar Kjartanssona, že by s ním spolu se stejně starým kamarádem Gretarem Jonssonem mohli vyrazit na fotbalový šampionát do Ruska. A svůj plán pracovník poštovních služeb se studentem filmové školy skutečně zrealizovali. Co na tom, že museli ujet tisíce kilometrů...

Dva fanoušci vyrazili z Islandu na fotbalový šampionát v Rusku ladou.Video: KRISTBJORN HILMIR KJARTANSSON A GRETAR JONSSON, Reuters

 
Článek

Z Reykjavíku se oba dobrodruzi dostali trajektem do Německa, odkud přes Polsko, Litvu a Lotyšsko dorazili až do Moskvy, kde v sobotu na stadiónu Spartaku osobně přihlíželi senzační remíze Islanďanů s dvojnásobnými mistry světa Argentinci.

Tím však jejich putování po stadiónech světového šampionátu neskončilo, neboť z Moskvy se dvojice nadšenců přesunula na jih země do Volgogradu, kde zhlédnou páteční bitvu Islanďanů s Nigérií. A mají dokonce v plánu vyrazit i do Rostova na Donu, kde Island příští úterý uzavře své vystoupení ve skupině D proti Chorvatsku.

Během pět tisíc kilometrů dlouhé cesty je potkal jediný problém, když se jim v Moskvě přehřál motor. Místní jim ale okamžitě pomohli s opravou, takže putování po Rusku mohlo pokračovat.

Reklama

Související témata:
Lada Niva