Hlavní obsah

Štěnice na hotelu? Angličané se v Rusku obávají špionáže

Petrohrad/Praha

Nezvykle přísná bezpečnostní opatření provázejí pobyt anglické fotbalové reprezentace na světovém šampionátu v Rusku. Vzhledem k napjaté situaci mezi oběma zeměmi po aféře spojené s otravou dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery nervově paralytickou látkou novičok, se v Británii obávají, aby se Harry Kane a spol. nestali terčem špionáže.

Foto: Lee Smith, Reuters

Pobyt anglických fotbalistů na MS v Rusku provázejí přísná bezpečností opatření.

Článek

Každé tři dny prohlídky pokojů a společných prostor, zda v nich nejsou umístěné štěnice pro odposlechy, vedle desítek policistů hlídkují v komplexu poblíž Petrohradu příslušníci speciálních jednotek a ochranky, v korunách stromů jsou usazeni vojáci, píší britská média. Bezpečnostní opatření hodná setkání politických špiček. Chybí snad už jen tajný agent 007...

O tom, že anglické strana nechce nic ponechat náhodě, svědčí i fakt, že všichni fotbalisté Albionu nafasovali od asociace zbrusu nové smartphony, které po návratu ze šampionátu odevzdají. Veškerá data budou vymazána, aby se zabránilo přenosu případných špionážních softwarů či virů.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.