Hlavní obsah

Vrtuláčem do Německa. Novák odletěl ke kvalifikaci jako mistr FIFA 2017

Praha/Hamburk
Aktualizováno

Přesun zvládli bez problémů. Fotbalová reprezentace po čtyřech dnech přípravy v Praze odlétěla do Hamburku, kde se v sobotu od 20:45 ve druhém dílu kvalifikace mistrovství světa 2018 utká s úřadujícími mistry světa. Zkušený stoper Tomáš Sivok o zarputilých Němcích říká, že hrají fotbal jako na počítači. Pokud jde o skutečné herní konzole, národní tým už zná svého mistra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Novák v šanci, gól z toho ale nebyl, Česko remizovalo v kvalifikaci na MS 2018 se Severním Irskem 0:0.

Článek

Bitva to byla náramná. A dánský legionář měl navrch nad italským, obránce Filip Novák porazil ve finále záložníka Ladislava Krejčího.

Řeč je o velkém turnaji fotbalové reprezentace na herní konzoli Playstation ve verzi FIFA 2017, k němuž došlo ještě před odletem do Německa.

Playstation je partnerem reprezentace a výzvu k turnaji vedle finalistů přijali také brankář Koubek, obránci Gebre Selassie, Brabec, záložník Droppa a útočníci Kadlec se Schickem.

Na obránce dánského Midtjyllandu ovšem nedosáhli. „Moc jsme si turnaje užili, bylo to příjemné zpestření srazu. Zápasy byly zdravě vyhecované. Hlavně finále s Láďou stálo za to," směje se Novák, který jako šampión získal od partnera národního týmu novou herní konzoli.

Krejčího pronásleduje létání

„Někteří kluci do toho šli z voleje, jiní očividně hrají relativně často. Já si zahraju rád a upřímně - už jsem měl možnost si ozkoušet také verzi FIFA 2017. A výhodu na své straně jsem dokázal proměnit v titul," triumfuje se šibalským leskem v očích.

Krejčí nese porážku statečně. Starosti mu teď dělá cesta, protože létání právě nemiluje.

„Hlásili mi, že letíme vrtuláčem. Už zase. Nemám rád cesty letadlem, přitom do Boloni také létají jen vrtulové typy. Tak si tyhle lety užívám se vším všudy," říká trpce italský krajánek.

„Na co by si chlapci stěžovali...? Stroj máme bezpečný - a kdo má zájem, pro toho už doktor Krejčí chystá uklidňující preparáty," řehtá se zkušený vedoucí týmu Jaroslav Dudl.

Večeře nachystaná českým kuchařem

Problémy cestou do Německa skutečně nenastaly. Po téměř dvouhodinovém letu přistála výprava před osmou večerní v Hamburku, kde je na místním letišti přivítali zástupci Německého fotbalového svazu a několik desítek sběratelů autogramů. Nepříjemný liják sice hráče nepřekvapil, za to zima byla větší, než v Praze.

„Let probíhal v pohodě. Kluci se už těšili na večeři od našeho kuchaře, který dorazil do hotelu kousek od jezera už ve středu," prozradil tiskový mluvčí Pavel Pillar a dodal, že hráči si cestu krátili počítačovými hrami a skupinka sparťanů a exsparťanů kartami.

Páteční program má dva hlavní body. Nejprve taktickou přípravu na sobotní kvalifikaci s Německem, v podvečer pak předzápasový trénink na Volksparkstadionu. Za mužstvem by měl přijet údajně i Vladimír Darida, který je po operaci vazu v kotníku. Do Německa se jako marod vrátil Jaroslav Drobný, jenž se ovšem přesune do Brém. Podle lékařů jsou ostatní hráči v pořádku.

Reklama