Hlavní obsah

Vytasí Jarolím trumf z Itálie? Schick by vsadil na intuici a instinkt

Ostrava

Chvály na svou adresu vyslechl v poslední době dost a dost. I od přísného kouče fotbalové reprezentace, což je co říci. Podle Karla Jarolíma už mladý legionář ze Sampdorie Janov přerostl jedenadvacítku, proto si ho stáhl do áčka. V Německu ještě Patrika Schicka nenasadil ani na minutu, dnes ve Vítkovicích by útočný trumf z Itálie proti betonujícímu Ázerbájdžánu asi vynést měl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Patrik Schick během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Jeden mezistátní zápas v květnu proti Maltě, jeden vstřelený gól. Útočník Sampdorie Janov může ve Vítkovicích navázat ještě na další statistiku. Rovněž v květnu na zdejším trávníku hrál proti Baníku a úvodní trefou přispěl k výhře Bohemians 2:1. „Stadión se mi líbí, věřím, že tady bude znovu výborná atmosféra," těší se Patrik Schick.

Zápas kvalifikace MS se hraje v Ostravě-Vítkovicích od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Ázerbájdžán je vyhlášený tuhou defenzívou. Trenér Jarolím tak proti němu nejspíš nasadí dva útočníky. Tím se zvyšuje vaše šance, že nastoupíte.

Zatím netuším, jestli budu hrát. Varianta se dvěma útočníky se asi nabízí, ale sestavu ještě neznáme. Uvidíme, jak trenér rozhodne.

Ázerbájdžán v sobotu porazil Norsko díky jediné střele na branku a je po dvou zápasech ve skupině stoprocentní...

Mají šest bodů, což jsem před začátkem kvalifikace tak úplně nečekal. Hrají jednoduše. Jsou zalezlí v bloku a chodí do rychlých protiútoků. Jednoduchý styl, ale musíme si na něj dát velký pozor.

Vy už jste přitom pod velkým tlakem, máte jen bod. Je to komplikace?

Je nám jasné, že třetí zápas prostě zvládnout musíme. Pod tlakem jsme, ale nohy nám svazovat nesmí. Potřebujeme se bodově dotáhnout a hrát aspoň o druhé místo ve skupině.

V sobotu jste v Německu prohráli 0:3. Zatímco tam jste bránili, teď půjde o to, aby se prosadila především ofenzíva. Cítíte, že největší tlak bude právě na ofenzivní hráče?

Tlak na nás bude opravdu větší, už se od nás čekají góly. Ale zodpovědnost máme v mužstvu všichni stejnou. Stoprocentní. Čeká nás úplně jiný zápas než v Německu. Soupeř bude zalezlý stejně, jako byl i doma proti Norsku. Budeme muset hrát úplně jinak a na tréninku jsme si něco ukázali.

Na co tedy spoléháte?

Jednoduchý recept není. Papír nebo video nestačí. V první řadě si musíme vytvořit šance. V nich je pak nutné prokázat potřebnou intuici a instinkt. Hlavně musíme být tvořiví a fotbaloví. Nutně musíme předvést něco z toho, co umíme.

Jak dopadne kvalifikační duel MS mezi Českem a Ázerbájdžánem?
Vyhraje Česko
52,5 %
Ano, zápas skončí remízou
15,3 %
Zvítězí Ázerbájdžán
32,2 %
Celkem hlasovalo 15446 čtenářů.

Reklama

Související témata: