Hlavní obsah

Ani šest gólů Estonsku nestačilo, sázkaři áčku proti Belgii nevěří. Naopak Lvíčatům ano

Praha

Po vydařeném úvodním zápase kvalifikace na MS ve fotbale s Estonskem čeká v sobotu večer český nároďák Belgie, aktuálně nejlepší tým světového žebříčku FIFA. Utkání, které se odehraje v pražském Edenu, má jasného favorita, kterým jsou Rudí ďáblové s kurzem 1,67:1, na remízu je vypsán kurz 3,80:1 a českému týmu dávají bookmakeři šanci v poměru 5,30:1. Podobně naladěni jsou i sázkaři, na výhru Belgie jde u českých kanceláří okolo 85 % vkladů, na remízu 5 % a na triumf domácích vychází maximálně 10 %.

Tomáš Souček bude kapitánem fotbalové reprezentace v utkání s BelgiíVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Česká reprezentace sice v prvním kvalifikačním vystoupení o MS 2022 deklasovala Estonsko, ale před Belgií na ni nesází téměř nikdo.

„Poměr sázek na výhru domácích je obvyklý spíš při zápasech úplných trpaslíků typu Kypru, Malty nebo San Marina," poznamenává Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Jsem přesvědčen, že to skotští rozhodčí zvládnou. Snad jsou to profíci, říká Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, FAČR

„Zápas s Belgií bude pro český tým skutečnou prověrkou kvality. Souboj s Estonskem nemůžeme brát jako bernou minci, tým sice nastřílel šest gólů, zároveň ale dva inkasoval. Obrana chvílemi působila nesoustředěně, a ne úplně kompaktně, což si proti Belgii nemůžeme dovolit. Rudí ďáblové nemají se soupeři slitování a český tým bude muset předvést nejlepší možný výkon. Remíza by pro svěřence kouče Šilhavého byla skvělým výsledkem," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Po děravé obraně proti výrazně slabšímu Estonsku jsou obavy fanoušků na místě. Absence několika hráčů z Bundesligy navíc tým výrazně oslabí. Proti tomu belgické mužstvo má neskutečnou plejádu kvalitních hráčů na výběr. Je nabitý hvězdami z nejlepších týmů Evropy, jako třeba Lukaku, Curtois či De Bruyne," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Kosí jednoho soupeře za druhým

Belgie je mezi reprezentacemi v žebříčku FIFA světovou jedničkou, nejen na papíře. Výš než Německo nebo Brazílie, což snad reálně ani nejde.

„Belgičané skutečně kosí jednoho soupeře za druhým. V podstatě na všech postech mají světové top fotbalisty. Českému výběru bude naopak pár hráčů chybět. Motor zálohy Darida i útočník č.1 Schick, také brankář Pavlenka a obránce Kadeřábek. Hraje sice na domácím stadionu, ale bez diváků, což sílu prostředí ubírá. Dvanáctý hráč rozhodně nepomůže. Všechny tyhle aspekty se promítají do kurzu i do pohledu sázkařů," vypočítává Urbanec.

„Jednoznačně uvidíme nejméně dvě branky s kurzem 1,27, hodně se sází i na výsledek utkání bez remízy - výhra Belgie v kurzu 1,28. S ohledem na výkon obrany v utkání s Estonskem nepřekvapí, že oblíbená je i sázka na tři a více branek v kurzu 1,85," rekapituluje Světlíková.

Lvíčata pomýšlejí na postup

Český fotbal má v sobotu ještě další želízko ve hře. Po cenném bodu za remízu 1:1 v utkání s Itálií čeká mladíky na mistrovství Evropy hráčů do 21 let zápas s domácími Slovinci, kteří mají na kontě prohru s favorizovaným Španělskem 0:3. Pokud chtějí svěřenci trenéra Krejčího pomýšlet na postup ze skupiny, je pro ně výhra povinností. Do zápasu hraném opět v Celje, kde trenérsky působí bývalý vynikající reprezentant Jiří Jarošík, vstoupí Češi jako favorité v kurzu 1,9:1. Na remízu je vypsán kurz 3,6:1 a na výhru Slovinců 4,1:1.

Jsem nervózní, ale hráči ze mě nervozitu cítit nesmí, říká před Slovinskem Karel Krejčí

Sport.cz, FAČR

Lvíčata potřebují před posledním zápasem ve skupině se Španěly navýšit své bodové konto. Slovinci se zase budou snažit o reparát po nepovedeném vstupu do turnaje a budou se v domácím prostředí hnát za výhrou. Na ni už ale čekají od října roku 2019 a podle sázkařů budou čekat dál. Na domácí jdou jen 2 % sázek, stejně tak na remízu, na vítězství Čechů je tak podáno přesvědčivých 96 % vkladů.

„Oba týmy v úvodních duelech spojilo klopýtání v ofenzivě. Čechům v zápase s Italy pomohl k remíze až vlastní gól záložníka Maggioreho, Slovinci v utkání se Španělskem dokonce nevystřelili na bránu. Čekat se dá relativně vyrovnaný souboj," přemítá Hanák.

Hrají zodpovědně, brankář se vytáhl

„Navrch by nicméně přece jen měl mít výběr trenéra Krejčího, který předváděl solidní výkony už v kvalifikaci. V jeho prospěch hovoří i zkušenosti. Domácí určitě budou chtít navázat na své starší kolegy ze seniorské reprezentace, kteří ve středu porazili v kvalifikaci na mistrovství světa rivaly z Chorvatska. Jejich snaha ale podle všeho vyjde naprázdno," dodává bookmaker.

Pavel Bucha byl proti Itálii vyhlášen mužem zápasu. Sám by vybral někoho jiného

Sport.cz, FAČR

„Lvíčata hrají zodpovědně, brankář se v posledním utkání vytáhl a celý tým se viditelně sehrává. Ovšem do dalších bojů se dostanou jen přes Slovince. Na druhou stranu jsme pro ně ve skupině nejhratelnější soupeř, takže do utkání půjdou naplno. I proto je kurz na dvě a více branek nízko (1,31)," doplňuje Světlíková.

Reklama