Hlavní obsah

Chaotický zápas fotbalistů Brazílie a Argentiny se znovu hrát nebude

Utkání kvalifikace mistrovství světa mezi fotbalisty Brazílie a Argentiny, které bylo loni v září po několika minutách kvůli zmatkům kolem opatření proti covidu předčasně ukončeno, se znovu hrát nebude. Oznámila to argentinská asociace s tím, že se na tom dohodla s brazilskou konfederací a mezinárodní federací FIFA.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Brazilský brankář Cássio z Corinthians.

Článek

Argentinský svaz obdržel za neodehrání zápasu pokutu 150 000 švýcarských franků (3,8 milionu korun), polovina tohoto finančního postihu je podmíněná s dvouletou lhůtou.

Loňský zápas v Sao Paulu byl po necelých deseti minutách přerušen po zásahu pracovníků zdravotního úřadu. Ti přišli na hřiště v doprovodu policistů a upozorňovali, že v sestavě Argentiny jsou čtyři hráči z anglické ligy, kteří porušili karanténu. FIFA uložila čtveřici hráčů dvouzápasové tresty a nařídila opakování zápasu, který se měl odehrát 22. září. Letos v květnu federace zamítla odvolání obou svazů a potvrdila své rozhodnutí, nakonec ale jejich námitkám vyhověla.

Na konečné pořadí jihoamerické kvalifikace o postup na šampionát v Kataru by výsledek dohrávky neměl vliv. Brazílie kvalifikaci vyhrála, Argentina skončila druhá.

Reklama