Hlavní obsah

Druhá půle byla skandální, řekl Van Dijk po remíze Nizozemska v Černé Hoře

Kapitán Virgil van Dijk označil výkon fotbalistů Nizozemska ve druhém poločase sobotního kvalifikačního zápasu v Černé Hoře za skandální. Favorit vedl 2:0, ale v závěrečné desetiminutovce dvakrát inkasoval a promarnil příležitost s předstihem si zajistit postup na mistrovství světa 2022 v Kataru. "Oranje" vedou kvalifikační skupinu G o dva body před Tureckem a Norskem, s nímž se v úterý utkají v Rotterdamu.

Foto: Stevo Vasiljevic, Reuters

Kapitána nizozemské reprezentace Virgila Van Dijka výkon týmu proti Černé Hoře rozzuřil.

Článek

Nizozemsko v Podgorici otevřelo skóre v 25. minutě z penalty zásluhou Memphise Depaye. Stejný hráč se prosadil i v 54. minutě. V závěru však Ilija Vukotič a Nikola Vujnovič dvougólové manko smazali. "Nemám slov, jsem naštvaný. Je skandální, jak jsme ve druhé půli hráli. Všichni chtěli míč, chtěli útočit a skórovat. Někdy je ale třeba myslet na obranu," citovala Van Dijka nizozemská média.

"Naše organizace hry nebyla dobrá. Měli jsme to kontrolovat a ne všichni utíkat dopředu. Když to musí být ošklivý fotbal, tak to musí být ošklivý fotbal. Taky jsme si to řekli předem," uvedl stoper Liverpoolu.

Nizozemsku se naskytla šance zajistit si postup s předstihem, jelikož Norsko doma nečekaně remizovalo s Lotyšskem 0:0. "Je to tvrdá rána. Podcenili jsme to. Měli jsme to ve vlastních rukách a naprosto jsme to promarnili. Je to mimořádně hloupé. Bylo to prostě dětinské. Víme, že jsme nehráli dobře, ale když vedete o dvě branky, musíte to udržet do konce," prohlásil útočník Depay.

Trenér Louis van Gaal vzal na sebe odpovědnost za střídání. "Změny se nepovedly, ale nedokážu vysvětlit, co se stalo. Zůstává po tom pachuť, ale nehodlám kritizovat hráče. Touží po účasti na světovém šampionátu. Zbývá nám odehrát zápas s Norskem, na ten se musíme připravit. Pořád máme šanci. Jsme v nejvýhodnější pozici," konstatoval kouč, který nizozemskou reprezentaci vede už potřetí.

Proti Norsku se jeho výběr musí obejít bez podpory diváků, jelikož Nizozemsko kvůli vysokým denním přírůstkům nakažených koronavirem zavedlo částečnou uzávěru.

Reklama