Hlavní obsah

Konec? Je mi proti srsti to teď řešit, říká Šilhavý o své pozici u reprezentace po porážce ve Švédsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to jedna ze zásadních otázek baráže. Jaká po ní bude budoucnost trenéra české fotbalové reprezentace Jaroslava Šilhavého? Postup na mistrovství světa by mu setrvání u mužstva jistojistě prodloužil, ale tahle varianta padla. Češi po porážce 0:1 po prodloužení od Švédů ve snaze o šampionát v Kataru končí. Šilhavého pozice je proto krajně nejistá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý během tréninku před utkáním baráže MS 2022 se Švédskem.

Článek
Fotogalerie

Jaroslav Šilhavý využil všech šest střídání. Příspěvek z pořadu Přímák.

Jaroslav Šilhavý vybral pro duel se Švédskem neobvyklé rozestavení. Příspěvek z pořadu Přímák.

Solna (od našeho zpravodaje) - Dřeli, podali výkon na hranici svých možností, na hřišti nezklamali. Švédům statečně sto devět minut odolávali, než přišel úder, který české fotbalisty v semifinále baráže zlomil.

„Jsem zklamaný, kluci v kabině mají hlavy dole. Byť Švédové mají skvělé hráče, cítili jsme, že jsme na penalty měli. Přes všechny problémy, které nás potkaly, musím kluky za výkon pochválit," pravil kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý krátce poté, co zhasla naděje, že Česko by mohlo po šestnácti letech znovu startovat na mistrovství světa.

Trenér Jaroslav Šilhavý po zápase ve Švédsku

FAČR

Sen se rozplynul. Skončila i Šilhavého éra u reprezentace? „Teď je to čerstvé," odmítl šedesátiletý stratég spekulovat nad tím, jestli sám má chuť pokračovat.

Rozhodnutí nebude na něm. On i celý jeho trenérský štáb mají smlouvu do července, Šilhavý a spol. by tak měli mužstvo skládat a kočírovat minimálně pro červnové zápasy v Lize národů.

„Já to nerozhodnu. Nevím, jak to bude. Je mi proti srsti to teď řešit. Jsem připravený na cokoliv, musíme si všechno i s kolegy vyhodnotit. Posledního července nám končí smlouvy, pak bychom měli sedět s vedením a výkonným výborem. Uvidíme, co se stane," řekl Šilhavý o své pozici.

Předseda fotbalové asociace Petr Fousek před baráží zahrnul trenérský štáb maximální důvěrou, nechtěl spekulovat nad tím, co bude, když se nepostoupí. Pevně věřil v úspěch. Teď bude nepostup analyzovat, hodnotit a bude muset s dalšími muži, kteří řídí český fotbal, učinit rozhodnutí.

Oznámkujte výkon české fotbalové reprezentace za barážový zápas o postup na MS 2022 ve Švédsku (jako ve škole 1-nejlepší, 5-nejhorší).
1
4,6 %
2
24,8 %
3
42,9 %
4
18,3 %
5
9,4 %
Celkem hlasovalo 9213 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články