Hlavní obsah

Absence Neymara Brazilce zasáhne, tuší expert. Ofenzivní síla je ale dál extrémní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Brazílie patří už tradičně mezi favority mistrovství světa. První duel proti Srbsku ofenzivně naladění Kanárci zvládli, vyhráli 2:0, jenže pro další dva duely ve skupině přišli o velkou hvězdu. Neymara nepustí do hry zranění vazů v kotníku. „Uvidíme, jak tohle budou vstřebávat," vidí problém v absenci zkušené ofenzivní opory záložník Bohemians Jan Morávek v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz. Celá Brazílie se prý modlí, aby se hvězda dala co nejdříve zdravotně do pořádku. Už v pondělí čeká Kanárky na MS zápas se Švýcarskem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Druhý gól Brazilce Richarlisona aspiruje na nejhezčí branku MSVideo: Česká televize

 
Článek

Brazílie premiérové vystoupení v Kataru zvládla a připsala si tři body. Srbové ale hlavně v první půli zlobili. „Byli agresivní, udělali to favoritům nepříjemné. Ale druhá půle už ukázala, čeho jsou Brazilci schopní," myslí si zkušený záložník.

Novinář Jiří Lizec připisuje kostrbatější první půli v podání Kanárků tomu, že před MS nehráli přípravné zápasy. Chvíli tedy ladění výkonu trvalo. „Druhá půle z jejich strany byla dominantní. Po gólu hra už to byla na jednu bránu," chválí Brazilce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Brazílie - SrbskoVideo: Česká televize

Výkon favorita na titul vyšperkoval Richarlison, jenž vstřelil při svém debutu na mistrovství světa dvě branky. Jeden ze zásahů podle expertů může aspirovat na nejkrásnější trefu celého šampionátu. „Asi hrál někdy plážák. Jednou nohou zvedl míč, druhou zakončil. Uvidíme, zda to bude nejhezčí gól turnaje," říká s obdivem Morávek.

Zranění Neymara Brazilce zasáhne, ofenzivní síla je ale dál extrémní. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRA.Video: Sport.cz

Novinář Jiří Lizec zdůrazňuje, že v podání Brazilce nešlo o náhodu. „Viděl jsem trénink, kde to zkoušel cíleně a trefoval se znamenitě. Obdivuji myšlenku a koordinaci pohybu. Klobouk dolů," říká s obdivem na adresu hráče, který dostal v nominaci přednost před řadou hvězd.

Přitom v Premier League se v této sezoně za Tottenham ještě netrefil. „V kvalifikaci dal ale šest gólů a trenér Tité vsadil na to, co viděl v kvalifikaci. Sestava je extrémně ofenzivní, myslím, že se máme na co těšit," dodává Morávek. Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák EXTRA?

Reklama