Hlavní obsah

Angličtí obránci Stones a Walker si z MS v Kataru přivezou alespoň kocoura

Přestože angličtí fotbalisté vypadli v sobotním čtvrtfinále mistrovství světa v Kataru s obhájci zlata Francií a na hřišti žádnou trofej nezískají, obránci John Stones a Kyle Walker neodjedou z dějiště turnaje úplně s prázdnou. Domů si sebou vezmou zatoulaného kocoura, kterého si během čtyřtýdenního pobytu osvojili. Zvíře nicméně musí nejprve na čtyři měsíce do karantény předtím, než se k jednomu ze spoluhráčů z Manchesteru City natrvalo dostane.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Kylian Mbappe a Kyle Walker bojují o míč

Článek

Kocour dostal od Stonese jméno Dave a hráče už stál podle listu The Sun 2000 liber, které zaplatili za očipování a naočkování proti virům včetně vztekliny. Na cestu do Anglie bude zvíře připravené až v novém roce.

"Jednoho dne se objevil, takže jsme si ho já a Stonesy osvojili. Dave je u stolu vítán. Někteří lidé nemají rádi kočky, ale já ho miluju," citoval Walkera oficiální mediální kanál anglické Fotbalové asociace (FA).

Mluvčí Brazilců na tiskové konferenci zahodil kočkuVideo: sntv

"První den po příjezdu se Dave náhle vynořil. Každý večer pak čekal na jídlo," doplnil Stones.

Angličané v Kataru podlehli Francii 1:2, nezopakovali semifinálovou účast z minulého šampionátu před čtyřmi lety a opět neukončili čekání na triumf z velkého turnaje, které trvá od zlata na MS v roce 1966.

Reklama