Hlavní obsah

Argentinští fanoušci: Je to k nas...í! Ale titul stejně bude náš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bloumali po promenádě Corniche v Dauhá. Ve tvářích nepřítomné pohledy. Jako by byli v jiné dimenzi. Argentinští fanoušci ani dvě hodiny po zápase nemohli pochopit šokující porážku se Saúdskou Arábií. Messi a spol. v úvodním duelu na fotbalovém mistrovství světa v úterý podlehli outsiderovi 1:2.

Foto: Gustavo Garello, ČTK/AP

Děs v očích argentinského fanouška během utkání se Saúdskou Arábií.

Článek

Dauhá (od našeho zpravodaje) - „Je to k nas...í," řekl od plic jeden ze skupinky argentinských příznivců. Jeho kamarádi svorně přitakávali. Museli zkousnout nejen nečekanou a bolestivou prohru, ale také posměšky kolemjdoucích fanoušků z jiných zemí. Když kolem nich procházeli, dočkali se rozverného skandování Adiós, adiós. Tedy sbohem.

„Tohle je fotbal, žádná tragédie. I když pro nás Argentince je fotbal skoro vším. Prostě se stalo. Příště vyhrajeme a rozjedeme se," tvrdili Jihoameričané. Jenže jejich tým nezvládl utkání s papírově nejslabším mužstvem skupiny. Teď na něj čekají silní Mexičané a Polsko s kanonýrem Lewandowským. Argentinci budou mít nůž na krku.

„My ale mistrovství světa stejně vyhrajeme, pohár bude náš. Španělsko taky první zápas ve skupině prohrálo, a nakonec slavilo," naráželi argentinští příznivci na světový šampionát před 12 lety v Jihoafrické republice. Španělé tehdy v úvodním utkání na šampionátu nečekaně prohráli se Švýcarskem, aby o měsíc později dokráčeli ke zlatu.

Reklama