Hlavní obsah

Bývalý sparťan věří, že bude po finále MS slavit. Musíme ubránit Mbappého, velí Argentinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli bude Lazzaro Liuni ve svém domě v Buenos Aires přilepený u televize mačkat palce Messimu a spol. Aby pro Argentinu získali po 36 letech titul mistrů světa. V rozhovoru pro Právo a Sport.cz vypráví bývalý argentinský útočník Liberce o atmosféře v zemi před finále s Francií nebo o klíčové roli Lionela Messiho.

Foto: Pavel Čapek

Bývalý útočník Liberce Lazzaro Liuni před svým domem v Buenos Aires.

Článek

Jak dopadne bitva s Francií?

Moc si přeju, abychom se stali mistry světa. Francie má ale velkou kvalitu, šance obou týmů jsou vyrovnané. My musíme ubránit vynikajícího Mbappého, Francouzi zase fantastického Messiho.

Rozhodne finále, kdo z této dvojice bude mít lepší večer?

Nechci soudit. Každopádně Messi se na turnaji obětuje maximálně pro mužstvo. Je na tom skvěle fyzicky i psychicky, perfektně přijal roli pozitivního vůdce. Jde o jeho poslední světový šampionát, strašně moc se chce rozloučit titulem. V Kataru hraje opravdu ve vynikající formě.

Čiší z něj, že chce navázat na legendárího Maradonu a vyhrát pro Argentinu titul mistrů světa...

Souhlasím. Je to jediná trofej, která mu chybí, aby dosáhl uznání jako nejlepší fotbalista v historii. Pro mě už jím však je. Ale abychom nemluvili jen o Leovi. Skvělé je úplně celé mužstvo.

Je Argentina před finále ve velkém očekávání?

Po postupu do finále zasáhla zemi obrovská euforie. Pro nás Argentince je fotbal náboženstvím, fotbalem dýchá celá země. Doufáme, že titul bude náš.

Co se bude dít v Argentině v neděli ve 12 hodin tamního času, kdy začne finále?

Život ve všech městech se zastaví. Stejně jako během předchozích zápasů na mistrovství světa, kdy oslavy výher a postupů ve vyřazovací části trvaly až do rána. Pokud Francii porazíme, oslavy potrvají několik dnů. Na světový titul čeká Argentina hodně dlouho. Třetí triumf na mistrovství světa by byl nádherný.

Kde budete finále sledovat?

S rodinou, s příbuznými. Spousty fanoušků budou finále sledovat společně na náměstích na velkých obrazovkách. Prostě když hraje reprezentace, kouká celá Argentina. Věřím, že po finále bude v Argentině veselo.

Reklama