Hlavní obsah

Český pár viděl Messiho koncert přímo v Kataru. Za patnáct stovek!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by trefili jackpot ve Sportce. Mladý český pár z Ústí nad Labem si s velkým předstihem zakoupil vstupenky na dva zápasy na fotbalové mistrovství světa. V době, kdy nebylo známé složené skupin. V sobotu v Dauhá zažili Mirka s Lukášem na 80tisícovém stadionu Lusail koncert Lionela Messiho proti Mexiku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - MexikoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

(Od zpravodaje Sport.cz v Kataru) - „Po gólu Messiho se strhla doslova bouře. Slyšet skandovat Messiho jméno desetitisíci fanoušky Argentiny, bylo neskutečné. Běhal nám mráz po zádech. Oni Messiho opravdu zbožňují, něco takového jsme nikdy neviděli," rozplývají se unisono den po utkání v areálu Fanfestivalu v katarské metropoli.

Dost možná byli jedinými Čechy, kteří byli přímo u toho. Zápas jim zařídil osud. Byl k nim nesmírně přívětivý. „Lístky jsme koupili v první vlně. Bylo na nich pouze datum, že jse jedná o zápas skupiny C a jméno stadionu. Po losu jsme slavili. Přáli jsme si původně, abychom v Kataru viděli český nároďák, ale určitě nejsme nespokojeni," uvádí Lukáš. „Mohli jsme jít totiž třeba na Katar s Ekvádorem," prohodí s úsměvem Mirka.

Parádní gól argentinského mladíčka Enza Fernándeze.Video: Česká televize

Vzápětí prozradí cenu, za kterou s mužem viděli Messiho a spol. naživo na mistrovství světa. Je pohádkově nízká. „Jeden lístek nás vyšel na patnáct set korun. Když někomu řeknu, že jsem byla za patnáct set na Argentině s Mexikem, nikdo mi nevěří. Mnohem víc stojí kolikrát zápasy českého týmu v kvalifikaci. O Lize mistrů ani nemluvě," uvádí Mirka. V prvním období prodeje, ještě před losem základních skupin, byla totiž cena vstupenek jednotná - 250 riálů. Byl to risk, který se českému páru vyplatil. Má zážitek na celý život.

„Tohle nejde popsat, tohle musíte zažít. Jeli jsme po zápase v metru s fanoušky Argentiny... Celou cestu zpívali, skandovali Messiho jméno. Jihoameričané se umí bavit, je to jiný svět," podotýká Lukáš.

Se ženou přiletěli do Dauhá v pátek ráno, ubytovaní jsou ve Fan Village Ras Bu Fontas. Na dohled stadionu Al Thumama. Na fanouškovské vesnice, kterých je v Dauhá osm, se snesla vlna kritiky. Především z britských médií. Kvůli nepořádku, vysokým cenám, nedůstojném bydlení ve stroze vybavených přepravních kontejnerech nebo karavanech. Jakou zkušenost mají Češi?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lionel Messi nasměroval Argentinu k výhře nad MexikemVideo: Česká televize

„Také ubytování jsme si zařizovali dlouho dopředu. Neměli jsme ponětí, jak by mělo vypadat. Že budeme bydlet v lodním kontejneru, jsme se dozvěděli až nedávno. Kupovali jsme Fan village, takže jsme si nepředstavovali Hilton. Ale kontejnery také ne," směje se Lukáš. „Ubytování je spíchnuté horkou jehlou, ale výbava je dobrá. Všechno uvnitř je nové. Lednice, skříň, postele. Máme klimatizaci, je tady koupelna," dodává Mirka.

Jediný problém byl při příjezdu. Na přihlášení čekali v třicetistupňovém horku přes tři hodiny ve frontě. „Ale nosili nám vodu, starali se. Přinesli mi i židli. Vůbec k ženám se tady chovají hezky. Saúdi a Íránci dokonce vyhodili dokonce Francouze, aby si mohla sednout žena za námi," popisuje Mirka.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Argentinský kapitán Lionel Messi se dělí o svoji radost s fanoušky.

A co říkají ceně? Noc je přišla na pět tisíc korun. „Je vysoká, rozhodně. Pět tisíc korun za noc v kontejneru je opravdu hodně. Za tuto sumu bychom měli jinde ve světě noc v luxusním pětihvězdičkovém hotelu," tvrdí Mirka. Miluje sport všeobecně, s manželem jezdí na různé šampionáty. Atletika, basketbal. Nejdál byli na tenisovém Australian open. Sobotní zápas na Lusailu byl ale pro ně nejvíc.

Reklama