Hlavní obsah

Čína najde pro fotbalovou kvalifikaci azyl opět na Blízkém východě

Hongkong

Čínští fotbalisté nemohou sehrát vzhledem k omezením kvůli koronaviru ani nadcházející domácí zápasy v kvalifikaci mistrovství světa před vlastními fanoušky. Reprezentace se bude muset na listopadové duely s Ománem a Austrálií přesunout opět do Spojených arabských emirátů, kde už dříve hrála.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Po jednáních se všemi zúčastněnými a po potvrzení od asijské fotbalové asociace bude Čína hrát s Ománem a Austrálií 11. a 16. listopadu v Šardžá. Reprezentace tam odcestuje 7. listopadu," uvedla čínská fotbalová federace v prohlášení.

Čína musela zatím v zahraničním azylu odehrát všechny domácí zápasy kvalifikace. Podle přísných cestovních omezení kvůli pandemii koronaviru je totiž stále zásadně omezen vstup do země.

Zářijový duel s Japonskem odehráli Číňané v Dauhá, v říjnu hostili Vietnam v Šardžá. Na Blízkém východě reprezentační tým pobýval od poloviny srpna, po zápase s Vietnamem se ale vrátil domů s nadějí, že další zápasy už bude moci odehrát před vlastními fanoušky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.