Hlavní obsah

Deschamps vyměnil skoro celou jedenáctku: Kvůli mně jsme měli potíže, ale začíná nová soutěž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět změn v sestavě, matný výkon a nakonec historicky první porážka s Tuniskem. Obhájci titulu Francouzi zakončili základní skupinu MS v Kataru rozpačitě, ale zisk šesti bodů jim nakonec stačil k prvnímu místu.

Sestřih utkání MS Tunisko - FrancieVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Oproti předchozímu duelu s Dánskem zůstali v základu jen stoper Raphael Varane a záložník Aurélien Tchouaméni. Na hře Francouzů to bylo znát a než kouč Didier Deschamps poslal na hřiště Kyliana Mbappého či Antoinea Griezmanna, byli Tunisané daleko aktivnější.

„Kvůli mým rozhodnutím jsme měli určité potíže, ale vše se nám bude hodit v osmifinále za čtyři dny. Některým hráčům hrozilo zranění, protože první dva zápasy jsme hráli s velkým nasazením. Dal jsem příležitost dalším a je jasné, že když máme tak široký kádr, není snadné, aby vše fungovalo," uznal Deschamps po středečním klání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Austrálie - DánskoVideo: Česká televize

Francie poslala na trávník všech 25 nominovaných fotbalistů, kteří jsou k dispozici. Premiéru si odbyl například 24letý stoper či pravý bek Monaka Axel Disasi. Stal se prvním Francouzem za více než 50 let, jenž odehrál svůj debut za národní tým na mistrovství světa. Tím posledním byl obránce Gabriel De Michèle, který nastoupil na šampionátu 1966 ve skupině proti Mexiku.

„Umožnili jsme všem, aby poznali rozdíl mezi klasickým zápasem a světovým šampionátem. Hlavní cíl jsme splnili postupem, nyní se zotavíme a začíná nová soutěž," vyhlíží Deschamps boje v play-off.

Utkání s Tuniskem mohlo skončit i remízou, v osmí minutě nastavení totiž skóroval Griezmann a novozélandský sudí Conger následně odpískal i konec klání. Jenže po konzultaci s videorozhodčím se šel podívat na opakované záběry a usoudil, že francouzský útočník se nacházel v ofsajdu.

„Zrušení vstřeleného gólu přerušilo naši radost z vyrovnání. Zasloužili jsme si srovnat, v závěru zápasu jsme byli daleko lepší," dodal kouč.

Reklama