Hlavní obsah

FIFA se s fotbalovými velmocemi dohodla na televizních právech na MS fotbalistek

Měsíc před začátkem mistrovství světa fotbalistek se rozplynula hrozba, že by se v pěti velkých fotbalových zemích nevysílaly zápasy v televizi. Mezinárodní federace FIFA ve středu na svém webu uvedla, že se dohodla s Evropskou vysílací unií (EBU) na rozšíření původní smlouvy i o Francii, Německo, Itálii, Španělsko, Británii a také Ukrajinu. Finanční podmínky nebyly zveřejněny.

Foto: fifa.com

Mezinárodní fotbalová federace FIFA (ilustrační foto)

Článek

Loni v říjnu se FIFA a EBU, jež zastupuje národní vysílatele, domluvily na smlouvě pro 28 evropských zemí, v nichž se bude šampionát vysílat na volně dostupných kanálech.

Pět evropských velmocí v dohodě zahrnuto nebylo a šéf FIFA Gianni Infantino jim v květnu pohrozil, že pokud nevylepší své nabídky na koupi televizních práv, vysílat MS nebudou.

Podle něj vysílací společnosti z těchto zemí nabídly za práva částky od jednoho do deseti milionů dolarů (214 milionů korun), přitom za vysílací práva na MS mužů platí 100 až 200 milionů dolarů.

Turnaj v Austrálii a na Novém Zélandu začne 20. července. Předchozí MS fotbalistek v roce 2019 ve Francii, kde získaly titul počtvrté Američanky, sledovalo podle informací FIFA na různých platformách 1,12 miliardy diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.