Hlavní obsah

Iňaki a Nico Williamsovi si jako další bratři zahrají na MS za různé týmy

Útočníci Iňaki a Nico Williamsovi z Athleticu Bilbao budou po osmi letech dalšími sourozenci, kteří si na fotbalovém mistrovství světa zahrají za různé týmy. Iňaki byl dnes nominován do Kataru jako člen reprezentace Ghany, jeho mladší bratr Nico se dostal minulý týden do výběru Španělska.

Foto: Susana Vera, Reuters

Iňaki Williams v ghanském dresu mezi reprezentanty Nikaraguy Marvinem Davidem Fletesem a Cristiamem Gutierrezem.

Článek

Sourozenci Williamsovi napodobí bratry Boatengovy, kteří hráli za jiné týmy na šampionátech v letech 2010 a 2014. Jérome nastupoval jako stoper za Německo, záložník Kevin-Prince za Ghanu.

Boatengovi, kteří si na obou MS dokonce zahráli proti sobě, měli společného otce z Ghany a každý jinou matku. Bratři Williamsovi mají oba rodiče společné: narodili se už ve Španělsku ghanským uprchlíkům, kteří odešli do Evropy za lepším životem.

Rodina se usadila v Baskicku a oba bratři prošli akademií tamního elitního klubu Athletic Bilbao, kde nyní společně hrají. Na reprezentační úrovni z nich ale budou soupeři. Nyní osmadvacetiletý Iňaki se po jediném startu za Španělsko v roce 2016 letos rozhodl hrát za zemi svých rodičů, o osm let mladší Nico se po zářijovém debutu trochu překvapivě vešel do nominace španělského kouče Luise Eriqueho pro MS v Kataru.

Španělsko a Ghana byly nalosovány do různých skupin, takže k atraktivnímu bratrskému souboji bude moci dojít nejdříve ve čtvrtfinále. "Snad to tak dopadne. A Ghana vyhraje," řekl Iňaki. "To se teprve uvidí. Ale rozhodně si po utkání vyměníme dresy," dodal k případnému vzájemnému duelu Nico Williams.

Reklama