Hlavní obsah

Jarmolenkovi nic nevyčítám, hráči zaslouží pochvalu, řekl ukrajinský kouč

Podle trenéra Oleksandra Petrakova udělali ukrajinští fotbalisté pro postup na mistrovství světa maximum, v Kataru ale budou po prohře 0:1 ve Walesu chybět. Čtyřiašedesátiletý kouč navzdory zklamání pochválil hráče a kapitánovi Andreji Jarmolenkovi nijak nevyčítal vlastní gól, který utkání finále play off rozhodl.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Zdrceného Andreje Jarmolenka utěšuje Velšan Ben Davies.

Článek

V Cardiffu nastal klíčový okamžik ve 34. minutě, kdy si střílený centr Garetha Balea z přímého kopu Jarmolenko srazil hlavou do vlastní sítě. "Nikdo mu nic nevyčítá. Pouze jsem mu poděkoval za výkon a za všechno, co pro náš tým udělal. Hráčům nemám co vytknout," citovala Petrakova agentura Reuters.

Ukrajinci měli v utkání řadu šancí, výborného gólmana Hennesseyho ale nepřekonali. "Předvedl neskutečný výkon, rozhodně hráč utkání. Nezasloužili jsme si prohrát, ale takový je fotbal. A je také o emocích, spoustu pozitivních jsme předali našim krajanům. Akorát to dnes nevedlo ke kýženému výsledku," uvedl záložník Oleksandr Zinčenko.

Zatímco Velšané postoupili na světový šampionát po 64 letech, Ukrajinci si musí na druhou účast mezi elitou počkat. "Pokud chcete něco kritizovat, kritizujte mě, trenéra. Hráči odvedli maximum, aby na ně mohli být všichni Ukrajinci hrdí. Mrzí mě, že jsme neskórovali, a těžko se mi teď hledají slova. Ale takový je sport," uvedl Petrakov.

Původně se mělo hrát stejně jako další utkání play off v březnu, kvůli ruské invazi na Ukrajinu ale došlo k přesunu na červen. "Jako fotbalisté reprezentujeme svou zemi nejlépe, jak dovedeme. Všichni chceme žít v míru a společně se musíme snažit o co nejrychlejší konec války," řekl Zinčenko v připomínce už 103 dnů trvající ruské agrese.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články