Hlavní obsah

Katar vyšel bodově naprázdno i proti Senegalu, trenér byl ale přesto pyšný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlepšení patrné, leč docela k ničemu. Ačkoliv Katařané předvedli o poznání sympatičtější výkon než v otevíracím duelu a konečně skórovali, prohráli i své druhé utkání na domácím světovém šampionátu. Senegalskému výběru podlehli 1:3 a jejich postup mezi nejlepších šestnáct je tak již i vzhledem k následné remíze Nizozemska s Ekvádorem (1:1) nemožný. „Věděli jsme, že většina našich soupeřů je na tom kvalitativně lépe, tentokráte jsme ale konečně ukázali, co umíme,“ chválil na pozápasové tiskové konferenci trenér Felix Sánchez.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Katar - SenegalVideo: Česká televize

 
Článek

Španělský kouč oproti střetnutí s Ekvádorem učinil v zahajovací jedenáctce tři změny, aby dodal týmu po značně mdlém výkonu určitý impuls. Ten byl ale znatelný až poté, co Afričany poslal počátkem druhého dějství do dvoubrankového vedení Famara Diedhiou, který tak navázal na gól Boulaye Dii z konce první půle.

Proti dvěma šancím Kataru poté exceloval senegalský brankář Édouard Mendy, působící v Chelsea, čtvrt hodiny před koncem ale přesnou hlavičkou rozpoutal radost mezi domácími příznivci střídající Mohammed Muntari, který vstřelil vůbec první branku své země na mistrovství světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Katar - SenegalVideo: Česká televize

Senegal ale brzy opět uzmul otěže utkání díky taktéž z lavičky nastoupivšímu Bambovi Diengovi, čímž si vítězství pojistil a v posledním utkání skupiny A popere o postup v duelu s Ekvádorem. „Hráči dnes víceméně odvedli to, co jsem po nich požadoval. V příštím zápase ale musíme být koncentrovanější v defenzívě," hledal recept na pokoření jihoamerického celku trenér Aliou Cissé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Muhammad Muntarí je historicky prvním katarským střelcem na MSVideo: Česká televize

Kataru naopak zůstane osmifinále zapovězeno a je tak po JAR v roce 2010 druhým hostitelským týmem, který skončí už ve skupině. Na rozloučenou čeká Sánchézův výběr silné Nizozemsko. „Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, na hráče jsem ale za jejich výkon pyšný. Nyní se musíme připravit na velmi kvalitního soupeře, jehož kádr je plný fantastických fotbalistů," uzavřel 46letý šéf katarské lavičky.

Reklama