Hlavní obsah

Kolik senzací ještě bude? Bookmakeři jsou ve střehu i kvůli specifickým podmínkám v Kataru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovská senzace hned třetí den. Ruku v ruce se startem fotbalového mistrovství světa v Kataru se roztočily také sázky. Tipující na úvod turnaje věřili v jednotlivých zápasech především favoritům. Třeba na Argentinu šlo proti Saúdské Arábii drtivých 99,8 % vkladů - jenže Messi a spol. vyhořeli. „Jsem docela v napětí, kdo na tom bude líp. Jestli bookmakeři, nebo klienti,“ usmívá se Roman Kovařík, expert Fortuny.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Zdrcený Lionel Messi věrně ilustruje zmar Argentinců...

Článek

Svátek nejen fotbalový, ale také sázkařský. Zápasy se hrají pro evropské diváky v dobrých časech, účastní se top reprezentace z celého světa, očekává se tak rekordní zájem tipujících.

„Jsem hodně v nejistotě. Také pro vypisování sázkových příležitostí je turnaj v Kataru velmi netypický. Nejen nezvyklým termínem, ale třeba i tím, že nebyl čas na obvyklý počet přípravných zápasů. Proto se nám hůře predikuje forma jednotlivých týmů," poukazuje Roman Kovařík jako host zatím posledního Fortuna Baru.

Bookmakeři jsou ve střehu i kvůli specifickým podmínkám v Kataru. Poslední MS 2018 v Rusku jasně ovládly evropské týmy. Do čtvrtfinále se tam ze zbytku světa dostaly jen Brazílie a Uruguay, závěrečné zápasy už byly čistě záležitostí zástupců starého kontinentu. Ale v arabské poušti...?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - Saúdská ArábieVideo: Česká televize

„Nadvláda Evropy by se opět nabízela. Musíme však zvažovat atypické klimatické podmínky. Třeba v roce 2002 se hrálo v Asii a Jižní Korea, která pořádala MS spolu s Japonskem, skončila až v utkání o bronz," připomíná Kovařík.

„Vysoké teploty, velká vlhkost. Také to mohou být faktory, které se projeví. Proto je při vypisování kurzů zohledňujeme. Některým týmům budou vyhovovat, jiným ne," poodkrývá sázkový expert, co všechno bookmakeři musejí zvažovat.

Foto: Fortuna

Roman Kovařík, expert Fortuny.

Seznam největších favoritů na titul je dlouho předem daný. Tipující však mohou sledovat třeba i snahu německého mazáka Thomase Müllera o změnu v čele historické tabulky střelců. Útočník Bayernu s deseti góly ztrácí šest tref na svého krajana Miroslava Kloseho.

„Nepřijde mi, že by Müller mohl Kloseho dostihnout. Nejlepší střelci jednoho šampionátu většinou dají pět, šest gólů, pokud se neutrhnou," přemítá Kovařík.

„Müller by mohl uspět, pokud by kopal penalty a hrál klasický hrot. Tam už se ovšem pár let neobjevuje a dostává se do méně šancí. Myslím, že pro něj bude strop tři, čtyři góly. Aby Kloseho ohrozil, musel by vstřelit nějaký hattrick v základní skupině," dodává s úsměvem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.