Hlavní obsah

Kouči, fandím vám. Van Gaala šokoval mladý novinář. S Ekvádorem mu oblíbený trenér radost neudělal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažil toho ve své úspěšné kariéře hodně. Jen tak ho něco nepřekvapí. Neznejistí ho ani sebejízlivější dotaz médií. Na čtvrteční tiskové konferenci byl ale trenér Nizozemska Luis Van Gaal naměkko. Novinář ze Senegalu slavnému kouči namísto otázky řekl, že je od dětství jeho velký fanoušek. A zůstane jím, i když Oranjes porazili jeho zemi v prvním zápase na mistrovství světa. V pátek mu však oblíbenec příliš radosti neudělal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Nizozemsko - EkvádorVideo: Česká televize

 
Článek

Dauhá (Od našeho zvláštního zpravodaje) - Nizozemci totiž s vypětím všech sil uhráli remízu s výtečným Ekvádorem (1:1). K postupu do osmifinále je i tak Van Gaalovo mužstvo blízko. Jistotu mu dá výhra v závěrečném duelu ve skupině se zatím matným Katarem.

Kouč zažívá třetí štaci u nizozemské reprezentace, převzal ji po loňském EURO. Zatím s Oranjes neprohrál. V pátek sérii prodloužil na 17 zápasů (12 výher, 5 remíz). Nizozemci předvedli začátek snů - mladý útočník Gakpo se trefil už v 6. minutě, kdy využil chyby v rozehrávce soupeře.

Jednasedmdesátiletý muž, který na jaře oznámil, že kvůli agresivní formě rakovině prostaty podstupuje chemoterapii, vyběhl radostí před lavičku. Při zpáteční cestě rozverně pokynul nizozemským sektorům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Radost Ekvádorců překazil zdviženy ofsajdový praporekVideo: Česká televize

Jenže gól Gakpa bylo jediné pozitivum, které Oranjes na nádherném Chalífově stadionu předvedli. Legendární kouč se vztekal, často diskutoval s bývalým svěřencem ze slavné éry Ajaxu z 90. let, asistentem Danny Blindem.

Ekvádor totiž jejich celku většinu utkání zatápěl. Těsně před přestávkou ještě VAR gól Jihoameričanů kvůli ofsajdu odvolal, v úvodu druhé půle už si ale Valencia postavení pohlídal - 1:1. Van Gaal na lepšího soupeře žádný protitah nenalezl, Nizozemci horkotěžko dokráčeli k remíze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Gonzalo Plata z Ekvádoru trefil břevnoVideo: Česká televize

Reklama