Hlavní obsah

Kulišárna, která šokovala Argentinu. Nizozemský střelec takto neskóroval poprvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finta, která překvapila celou argentinskou obranu. Nizozemci šokovali tým kapitána Lionela Messiho nápaditou rozehrávkou přímého kopu a v závěru nastavení srovnal 30letý Wout Weghorst na 2:2. Nebylo to však poprvé, kdy vytáhlý útočník skóroval z podobné kulišárny. K postupu to ale nestačilo, Holanďané padli s jihoamerickým sokem stejně jako před osmi lety na penalty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Nizozemsko - ArgentinaVideo: Česká televize

 
Článek

Běžela poslední minuta nastavení, Teun Koopmeiners si postavil míč nedaleko pokutového území, jenže z výhodné pozice nevystřelil. Přihrávkou našel Weghorsta a ten přízemní ranou z otočky šokoval celou Argentinu.

Weghorst přišel na trávník až 78. minutě za stavu 0:2, dvěma brankami ale poslal čtvrtfinálový duel do prodloužení. „Neskutečné drama na konci zápasu. Skoro jsem ztratil hlas. Louis van Gaal je známý jako někdo, kdo hraje totální fotbal. Dostal svůj tým zpět tím, že postavil do útoku dva vysoké útočníky," opěvoval nizozemského kouče někdejší obránce Manchesteru United Rio Ferdinand.

„Fantastický závěr utkání. Neuvěřitelný přímý volný kop na konci. To byl návrat," dodal historicky nejlepší střelec Premier League Alan Shearer.

Bez tří centimetrů dva metry vysoký Weghorst neskóroval z podobné akce poprvé. Na sociálních sítích začaly kolovat videa z října 2020, kdy v dresu německého Wolfsburgu proti Arminii Bielefeld.

Rodák z města Borne aktuálně válící za turecký Besiktas si tehdy obdobně vedle zdi počkal na pas spoluhráče a skóroval.

Nápaditá akce nakonec k postupu nevedla. Argentina stejně jako v semifinále 2014 zdolala svého soka na penalty a Messi tak stále může žít svůj sen titulu mistra světa. Jihoameričany čekají v bitvě o finále Chorvati, kteří rovněž v penaltovém dramatu vyřadili Brazílii.

Reklama