Hlavní obsah

Messi netušil, kdo jsem, říká Australan. Neodehrál ani minutu, smělý plán mu ale vyšel

V Kataru se fanouškům, ale ani soupeřům nijak do mysli nezapsal. Australský záložník Cameron Devlin na fotbalovém mistrovství světa neodehrál ani minutu, ale než s týmem definitivně opustil scénu, povedl se mu kousek, na který je pyšný. Z šampionátu odjel s cenným suvenýrem či dokonce trofejí. Po víkendové osmifinálové prohře 1:2 s Argentinou si s ním vyměnil dres Lionel Messi.

Foto: Jorge Saenz, ČTK/AP

Rozhodčí Szymon Marciniak a Argentinec Lionel Messi během utkání s Austrálií.

Článek

Pro sedminásobného držitele Zlatého míče bylo utkání proti Austrálii pozoruhodné z řady důvodů. Byl to jeho jubilejní 1000. zápas v profesionální kariéře, navíc postupový a také gólový. Messi k výhře přispěl jednou brankou.

Devlinova kořist je o to cennější. Ale pro něj samotného překvapivá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - AustrálieVideo: Česká televize

"Šel jsem na hřiště utěšit kluky a potřásl jsem si s Messim rukou," líčil Devlin s odstupem v zahraničních médiích. Přiznává, že necítil ´morální právo´ vůbec se o výměnu s hvězdou ucházet.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cammy Devlin (@cammydevlin)

"Chtěl jsem nejdřív dát šanci klukům, co hráli, ale nikdo nic neříkal, tak jsem zkusil štěstí. A on mi odpověděl: Potkáme se uvnitř," pokračoval záložník skotského celku Heart of Midlothian.

Sám si nedělal iluze, že by jeho tvář či jméno Messimu cokoli říkaly. Ale osmělil se.

"Rozhodně neměl tušení, kdo jsem, takže mě zaskočilo, že si vzal můj dres. Zjevně je to slušný a pokorný člověk. Asi si ho doma nevyvěsí, nejspíš ho nechal v šatně na zemi, ale to mi nevadí. Hlavní je, že jeho dres mám já," dodal šťastný Devlin, který se s Messim stihl i vyfotit.

Reklama