Hlavní obsah

Milionová nabídka pro Messiho. Právník z Ománu má jediné přání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Argentinský fotbalista Lionel Messi se už skoro týden může pyšnit titulem mistra světa, ve víru oslav pak k němu doputovala velmi štědrá nabídka, která může hvězdě vynést milion dolarů, tedy skoro třiadvacet milionů korun. Ománský právník Ahmed Al Barwani totiž nabídl zmíněnou sumu fotbalovému géniovi za to, pokud mu přenechá plášť, v němž zvedl nad hlavu trofej pro mistra světa na šampionátu v Kataru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek

Ahmed Al Barwani, který je také členem parlamentu v Ománu, učinil zmíněnou nabídku s tím, že by byl rád, aby oblečení zůstalo na Blízkém východě. „Z Ománského sultanátu vám blahopřeji k vítězství na mistrovství světa v Kataru 2022... Arabský bišt, je symbolem rytířství a moudrosti. Nabízím vám milion dolarů výměnou za ten oděv," napsal právník na Twitteru.

Bišt je mužský plášť známý z arabského světa, který oblékají vysoce postavení lidé. Messi jej po triumfu na MS dostal darem. Nošení bištu je vyhrazeno pro zvláštní příležitosti a je vnímáno jako projev uznání a respektu. „Byl jsem na stadionu a sledoval jsem ten okamžik, kdy katarský emír Messiho obdaroval. Tento okamžik ukázal světu naši kulturu, ukázal mu, že jsme tady," lebedil si zmíněný právník. Tvrdí, že pokud se mu povede plášť získat, bude relikvie vystavena a bude připomínat všem v zemi okamžik hrdosti s tím, že je možné dosáhnout jakéhokoliv cíle.

Po finále MS, v němž Argentina vyhrála nad Francií až po penaltovém rozstřelu, vyšlo najevo, že bišt, který měl Messi na sobě, stál 1650 liber. Pořadatelé měli jeden plášť připravený pro Messiho, v případě vítězství Argentiny. Pokud by triumfovala Francie, dočkal by se podobné odměny brankář Hugo Lloris. Teď jej může tedy Argentinec pořádně zpeněžit.

Reklama