Hlavní obsah

MS čeká vyhrocené derby. Wales slavil vyřazení Anglie více než vlastní postup, vzpomíná expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa v Kataru se těší na obrovskou bitvu. Hrdý Albion, který má čtyři body, vyzve v úterý od 20:00 na souboj rival z Walesu, jenž má zatím ve skupině B jen bod. Podle vicemistra Evropy Karla Poborského bude mít duel o náboj postaráno. „Wales bude chtít ukázat, že je na Ostrovech další mužstvo, které může Anglii porazit. Rivalita tam je," tvrdí v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz před utkáním bývalý záložník Manchesteru United.

Rivalita mezi Anglií a Walesem na fotbalovém MS. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRA. Video: Sport.cz

 
Článek

Poborský si myslí, že vyhrocené to bude spíše ze strany Walesu. „Angličané mají v hlavě spíš to, že by rádi získali po dlouhých letech nějakou medaili. Sice nevím, zda na to mají kádr, upínají své myšlenky každopádně výš a myslím, že Wales trošičku přehlížejí," myslí si bývalý český reprezentant. Míní, že kvalita je na straně Anglie, výkony Walesu nejsou zatím nic moc.

Bývalý záložník českobudějovického Dynama, Slavie či Sparty se v kabině Manchesteru United potkal s ikonou fotbalového Walesu Ryanem Giggsem. „Byl hrdý. Na Ostrovech je to hodně postavené na historii, pro ně je to všechno. Váží si jí, cení si jí. U Giggse to bylo jiné v tom, že on byl jedním z odchovanců United, jeho pozice byla daná. On byl tichý a klidný, v šatně se projevoval minimálně," vzpomíná Poborský.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání fotbalového MS Anglie - USAVideo: Česká televize

Když přijde řeč na srovnání Giggse se současným lídrem reprezentace Walesu Garethem Balem, vyznívá výsledek pro prvně jmenovaného. „Významem pro tým je to ale nyní nejspíš srovnatelné. K Baleovi se současný Wales hodně upíná," tvrdí Jiří Lizec, sportovní redaktor Práva a Sport.cz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání fotbalového MS Wales - ÍránVideo: Česká televize

K již zmiňované rivalitě mezi oběma zeměmi přidává vzpomínku na rok 2016. Wales tehdy postoupil do čtvrtfinále EURO, když vyřadil Severní Irsko. „Možná ještě víc ale Wales slavil, když Anglie vypadla s Islandem. Souhlasím, že pro Wales je tohle derby větší," dodává s tím, že Anglie si výsledek úterního duelu pohlídá: „Má zkušenosti a uhraje si to."

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák EXTRA?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články