Hlavní obsah

Odložený duel o MS mezi Ukrajinou a Skotskem se bude hrát 1. června

Odložené semifinále evropské baráže mistrovství světa mezi fotbalisty Ukrajiny a Skotska se odehraje 1. června. Datum duelu, který se v původním termínu neuskutečnil kvůli ruské invazi na Ukrajinu, dnes oznámily FIFA a UEFA. Vítěz se o postup na šampionát v Kataru utká s Walesem. Finále, v němž se rozhodne o posledním evropském účastníkovi turnaje, je na programu 5. června.

Foto: @lbrabec, Twitter

Ilustrační foto.

Článek

Původně měla ukrajinská reprezentace nastoupit proti Skotsku v Glasgow 24. března. Oba týmy se ale s ohledem na situaci shodly na odložení, náhradní termín byl stanoven až nyní. Wales v březnovém semifinále vyřadil Rakousko, vítěz finále se na MS zařadí do skupiny B k Anglii, Íránu a USA.

Aby se mohly odložené zápasy dohrát, upraví UEFA kalendář Ligy národů. Změny se dotknou červnových a zářijových duelů, v nichž měly nastoupit týmy Walesu, Skotska a Ukrajiny. Přesné termíny budou teprve zveřejněny.

Hrát se budou ještě dva zápasy interkontinentálního play off. Peru narazí na lepšího z duelu SAE - Austrálie a Kostarika se utká s Novým Zélandem. Mistrovství světa v Kataru se uskuteční od 21. listopadu do 18. prosince.

Reklama