Hlavní obsah

Polský fotbalista Rybus byl kvůli angažmá v Rusku vyřazen z reprezentace

Maciej Rybus byl kvůli svému působení v ruské lize vyřazen z polské fotbalové reprezentace a přišel o možnost zahrát si na podzimním mistrovství světa v Kataru. Dvaatřicetiletému obránci sice po pětiletém angažmá vypršela na konci května smlouva v Lokomotivu Moskva, následně však podepsal kontrakt s jiným klubem z ruské metropole Spartakem.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Maciej Rybus (vlevo) z Lokomotivu Moskva na snímku z října loňského roku s Ryanem Babelem z Galatasaraye.

Článek

Polsko je pevným spojencem Kyjeva a od únorové invaze ruských vojsk na Ukrajinu svému sousedovi poskytuje jednu z nejvýraznějších pomocí ze všech zemí.

"Kouč polského národního týmu Czeslaw Michniewicz s Maciejem Rybusem mluvil a informoval ho, že vzhledem k jeho klubové situaci nebude povolán na zářijový přípravný kemp reprezentace a nebude brán v úvahu pro nominaci na mistrovství světa do Kataru," uvedl v prohlášení Polský fotbalový svaz.

Rybus odehrál za reprezentaci 66 zápasů, přestavil se v roce 2012 a loni na mistrovství Evropy a v roce 2018 na mistrovství světa. Poláci se na MS, které začne 21. listopadu, utkají v základní skupině s Mexikem, Saúdskou Arábií a Argentinou.

Reklama