Hlavní obsah

Rána pro vedoucí tým Premier League. Útočník číslo jedna na MS moc nehrál, přesto by měl chybět měsíce

Vedou o pět bodů Premier League a poprvé od sezony 2015/2016 myslí na umístění v elitní čtyřce, možná i na titul, bez kterého jsou téměř dvě dekády. Jenže v Arsenalu musí najednou řešit jeden problém za druhým. Naposledy zranění a očekávanou dlouhou absenci svého elitního útočníka Gabriela Jesuse.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriel Jesus během tréninku národního týmu Brazílie před přátelským utkáním s Českou republikou.

Článek

„Gabriel Jesus úspěšně podstoupil operaci pravého kolena poté, co utrpěl zranění během pátečního zápasu skupinové fáze mistrovství světa Brazílie proti Kamerunu. Nyní zahájí rehabilitaci. Všichni v klubu při něm stojíme a budeme tvrdě pracovat na tom, aby se co nejdříve vrátil na hřiště," uvedl v úterý odpoledne Arsenal na svých webových stránkách.

Bez dalších podrobností či předpokládané délce nucené pauzy. Jenže „Gabby" by měl podle zdrojů televize ESPN a dalších zahraničních médií chybět až tři měsíce. To je pro trenéra Mikela Artetu při relativně úzkém kádru a absenci druhého hrotového útočníka světových parametrů velká ztráta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kamerun - BrazílieVideo: Česká televize

Pokud by byl Jesus k dispozici až v polovině března, vynechal by minimálně třináct soutěžních duelů. V Kataru přitom moc nenastupoval. Zasáhl sice do všech tří zápasů základní skupiny, dohromady však odehrál jen 92 minut.

Na mundialu výkony nijak neoslnil, pro Arsenal je ale předsezonní posila za 45 milionů liber nepostradatelným článkem základní sestavy. Jesus měl excelentní začátek Premier League, poté gólově utichl, ale plnil na hřišti i jinou roli než jen zakončujícího zabijáka. Za londýnský tým zaznamenal zatím pět gólů a sedm asistencí ve 20 soutěžních duelech.

Arsenal vyslal do Kataru deset zástupců, z „velké šestky" anglického klubového fotbalu ale odehráli dohromady zatím nejméně minut. Do základních jedenáctek patří či patřili pouze Bukayo Saka (Anglie), Granit Xhaka (Švýcarsko), Thomas Partey (Ghana) a brankář Matt Turner (USA).

Známý je také příběh obránce Albionu Bena Whitea, jenž opustil dějiště šampionátu kvůli rodinným záležitostem a není pravděpodobné, že by se ještě do Kataru vrátil.

Reklama