Hlavní obsah

Ronaldo měl v očích hrůzu a děs. Málem zažil pohromu, která by vešla do historie MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Humbuk kolem vyhazovu z Manchesteru United mohl hodit za hlavu. Cristiano Ronaldo nasměroval Portugalce ve čtvrtečním duelu na MS gólem z hodně přísně nařízené penalty za výhrou nad Ghanou 3:2. Pozornost na sebe strhl i v posledních okamžicích zápasu, kdy už nervózně postával u lavičky náhradníků, protože jeho tým mohl přijít o výhru způsobem, který by se nesmazatelně zapsal do fotbalové historie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Portugalsko - GhanaVideo: Česká televize

 
Článek

Ronaldo střídal v 88. minutě, kdy jeho tým vedl 3:1, jenže Portugalcům se zrovna nedařilo zápas v poklidu dohrát. Minutu poté, co hvězdný CR7 odešel ze hřiště, totiž snížil Osman Bukari.

Když běžela už devátá minuta nastavení, portugalský brankář Diogo Costa lapil dalekonosný centr a vše nasvědčovalo tomu, že to byla poslední akce celého utkání. Gólman Porta si následně hodil míč na zem a chystal se ke dlouhému nákopu. Jenže zapomněl, že po předchozí akci ještě zůstal za jeho zády ghanský fotbalista Inaki Williams.

Útočník Athletica Bilbao vycítil šanci a nic netušícímu brankáři míč vypíchl. Jenže v klíčovém momentu, kdy si mohl nachystat vyrovnávací střelu podklouzl a Portugalci ho následně o balon obrali.

Televizní kamery v tu chvíli zachytily i Ronalda, jak se s hrůzou v očích chytá za hlavu. Jeho tým už si nicméně důležitou výhru vzít nenechal.

„Tohle bylo výjimečné. Mohl (Williams) se zapsat do folklóru světových šampionátů. Brankář Costa o něm vůbec nevěděl. V kritický moment ale (Williams) uklouzl," komentoval situaci například někdejší ofenzivní hráč Chelsea Joe Cole pro televizi ITV.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Faul na Ronalda. Šlo o penaltový zákrok?Video: Česká televize

„Hodně by mě zajímalo, co by Diogu Costovi řekli v kabině spoluhráči, kdyby z toho byl gól. Tuhle chybu už nikdy neudělá, dneska z toho vyvázl," pokračoval.

„Měl obrovské štěstí. Ten útočník si počínal velmi chytře. Brankář se musí vždy podívat přes rameno, musí mít přehled," doplnil tradičně přísný kritik a ikona Manchesteru United Roy Keane.

I jeho zaujal vyděšený výraz jeho někdejšího spoluhráče Ronalda. „Panebože, podívejte se na Ronaldův obličej. Nejspíš mu zrovna volali z Newcastlu, že ho chtějí," vtipkoval Keane o hráči, jenž je poprvé ve své kariéře bez klubu.

„Ronaldo málem umřel, tohle už nedělej, Costo," zaznělo také v jednom z mnoha komentářů k Portugalcově grimase na sociálních sítích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úspěšná penalta Cristiana Ronalda v duelu s GhanouVideo: Česká televize

Hvězdný forvard však mohl být spokojený. Kromě výhry mohl slavit také rekordní zápis do historie, protože jako vůbec první fotbalista v dějinách skóroval na pátém MS. „Byl to nádherný okamžik. Je to moje páté mistrovství světa, vyhráli jsme, to je důležité. Rekord je něco, na co jsem velmi hrdý," pochvaloval si po utkání.

Reklama