Hlavní obsah

Ronaldo prchal ze hřiště v slzách, Pepe zuřil a spílal rozhodčímu: Dejte rovnou titul Argentině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakmile sudí zápas ukončil, v nejsledovanějším muži na place bouchly emoce. Portugalskému kapitánovi Cristianu Ronaldovi se hned po vyřazení ve čtvrtfinále na mistrovství světa ve fotbale od Maročanů (0:1) do očí nahrnuly slzy. Emoce nedokázal skrýt a okamžitě zamířil ze hřiště do kabin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Maroko - PortugalskoVideo: Česká televize

 
Článek

Ronaldo se s nikým bezprostředně po utkání neobjal, uzavřel se do vlastní frustrace a smutku. Brečel, jeden z členů týmu ho kousek doprovodil a pak už zůstal slavný Portugalec sám.

V sedmatřiceti letech chtěl pomoct své zemi na úplný vrchol, žil zlatý sen, který ale v Kataru skončil ve čtvrtfinále. Když byl v průběhu turnaje posazen na lavičku, bouřlivě se to i kvůli jeho reakcím a chování probíralo. Proti Maroku šel do hry v 51. minutě, na začátku nastaveného času vystřelil, ale neuspěl.

„Nelituji toho, že jsem ho od začátku nechal mezi náhradníky. Nic bych neměnil. Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí, ale neumím myslet srdcem, musím myslet hlavou," vysvětlil trenér Portugalska Fernando Santos.

Ronaldo měl s největší pravděpodobností poslední příležitost, jak medaili ze světového šampionátu přivézt. Na mistrovství světa byl pětkrát. Jak statistici na sociálních sítích spočítali, hráč se značkou CR7 v osmi zápasech play off odehrál devět a půl hodiny, vyslal dvacet sedm střel, ale bez jediného gólu. Další šanci už asi mít nebude, v roce 2026 už mu bude jednačtyřicet.

Portugalce vyřazení od Maroka bolí a hněvají se nejen na sebe. Někteří útočí na argentinského rozhodčího Facunda Tella. „Je nepřípustné, aby nás v tomhle zápase pískal argentinský sudí poté, co se dělo včera (v zápase Argentina - Nizozemsko) a jak si Messi stěžoval," zuřil portugalský obránce Pepe.

„Poté, co jsem dnes viděl, tak už teď mohou dát titul Argentině," pravil rázně devětatřicetiletý matador. Nelíbilo se mu, že hra byla rozkouskovaná drobnými fauly. Tvrdil, že arbitr snahu Portugalců neustále zastavoval, a také se mu nezdálo, že se ve druhém poločase nastavovalo osm minut. Z pohledu Pepeho „jen" osm. „Nenechali nás hrát," podotkl.

Portugalci také chtěli penaltu v první půli po zákroku na Bruna Fernandese. „Penalta na mě byla jasná. Nikdy v životě jsem neupadl, když jsem byl sám před brankářem a mohl střílet," dušoval se záložník Manchesteru United.

„Víme, jak to funguje. Už před utkáním jsme věděli, kdo nás píská. Portugalští rozhodčí tu nejsou a zápasy stále rozhodují sudí ze zemí, které ještě na šampionátu hrají. Přijde mi to přinejmenším divné, ale víc se do toho nechci pouštět, protože to není jediný důvod, proč jsme prohráli," konstatoval trenér Portugalska Fernando Santos.

Reklama